Recept na dnes: Pečené brokolicovo-syrové krokety – Chrumkavou chuťovkou ohúrite každú návštevu

pečené brokolicovo-syrové krokety

Čím jemnejšie nasekáte brokolicu, tým lepšie budú krokety držať (Zdroj: Freepik/freepik)

Pečené brokolicovo-syrové krokety potešia každú návštevu. Malé pohostenie vo veľkosti sústa je na povrchu chrumkavé a vnútri plné roztopeného syra, a to je ideálna kombinácia, ktorá si nájde svojich priaznivcov. Krokety môžete tiež podávať ako predjedlo alebo ako prílohu k hlavnému chodu. Zapráši sa po nich raz-dva.

Potrebujeme

  • 2 hrnčeky parenej brokolice nakrájanej na malé kúsky
  • 1 hrnček nastrúhaného syra typu cheddar
  • ½ hrnčeka strúhanky
  • ¼ hrnčeka nastrúhaného parmezánu
  • 2 prelisované strúčiky cesnaku
  • ¼ ČL mletého cibuľového prášku
  • ¼ ČL mletej červenej papriky
  • soľ a mleté čierne korenie
  • 2 rozšľahané vajcia
  • rastlinný olej

Postup

  1. Rúru si predhrejeme na 180 – 190 °C a plech vyložíme papierom na pečenie.
  2. Vo väčšej mise si pripravíme zmes zmiešaním nakrájanej brokolice, strúhaných syrov, strúhanky, cesnaku, cibuľového prášku, paprikového prášku, vajec, soli a korenia.
  3. Rukami vytvarujeme malé krokety alebo guľôčky a položíme ich na plech na pečenie.
  4. Zľahka postriekame alebo pokvapkáme olejom a pečieme asi 20 až 25 minút, až kým nie sú zlatisté a chrumkavé.
  5. Upečené brokolicovo-syrové krokety necháme pár minút vychladnúť a podávame s obľúbeným dipom, napríklad jogurtovým.

Náš tip: Môžete experimentovať s rôznymi druhmi syra a podľa toho meniť výslednú chuť.

Sledujte náš Instagram

Zdroj: Plnielanu.sk, Recipeo.co.uk
Odporúčame