Recept na dnes: Fantastický tekvicový džem s pomarančom- na chlieb aj do koláčov, mňam,

tekvicový džem

Vyskúšajte fantastický tekvicový džem (Zdroj: GettyImages)

Jeseni kraľuje tekvica. Väčšina z nás z nej varí prívarok, alebo ju spracováva na kompót. Rovnako výborný je však aj džem, ktorý po pridaní šťavy z pomarančov a citrónov získa naozaj luxusnú chuť. Vyskúšajte, stojí to za to.

Potrebujeme:

  • 1 kg očistenej a pokrájanej tekvice Hokkaido
  • 300 ml šťavy z pomarančov (cca 2 ks)
  • šťavu z 1 – 2 citrónov
  • 250 g hnedého cukru

Mohlo by vás zaujať: Tekvica chutí výborne aj na sladko: Vyskúšajte týchto 5 chutných dezertov


Postup:

  1. Tekvicu ošúpeme, prepolíme, vydlabeme a pokrájame na malé kocky.
  2. Zalejeme šťavou z pomarančov a citrónov – množstvo citrónov závisí od sladkosti tekvice.
  3. Nakoniec pridáme aj cukor a dáme variť. 
  4. Počas varenia premiešavame, aby nám tekvica neprihorela. Varíme dovtedy, kým tekvica nezmäkne alebo sa nerozvarí – ak v džeme chceme mať aj kocky, bude stačiť 15 – 20 minút, ak chceme džem bez celých kúskov, môžeme variť dlhšie.
  5. Nakoniec prelejeme do vysterilizovaných pohárov, zaviečkujeme, obrátime hore dnom a pod dekou necháme vychladnúť.

Objavte ešte viac zaujímavých článkov, receptov a videí!

Zdroj: Plnielanu.sk
Odporúčame