Recept na dnes: Fantastický tekvicový džem s pomarančom- na chlieb aj do koláčov, mňam,

tekvicový džem

Vyskúšajte fantastický tekvicový džem (Zdroj: GettyImages)

Jeseni kraľuje tekvica. Väčšina z nás z nej varí prívarok, alebo ju spracováva na kompót. Rovnako výborný je však aj džem, ktorý po pridaní šťavy z pomarančov a citrónov získa naozaj luxusnú chuť. Vyskúšajte, stojí to za to.

Potrebujeme:

  • 1 kg očistenej a pokrájanej tekvice Hokkaido
  • 300 ml šťavy z pomarančov (cca 2 ks)
  • šťavu z 1 – 2 citrónov
  • 250 g hnedého cukru

Mohlo by vás zaujať: Tekvica chutí výborne aj na sladko: Vyskúšajte týchto 5 chutných dezertov


Postup:

  1. Tekvicu ošúpeme, prepolíme, vydlabeme a pokrájame na malé kocky.
  2. Zalejeme šťavou z pomarančov a citrónov – množstvo citrónov závisí od sladkosti tekvice.
  3. Nakoniec pridáme aj cukor a dáme variť. 
  4. Počas varenia premiešavame, aby nám tekvica neprihorela. Varíme dovtedy, kým tekvica nezmäkne alebo sa nerozvarí – ak v džeme chceme mať aj kocky, bude stačiť 15 – 20 minút, ak chceme džem bez celých kúskov, môžeme variť dlhšie.
  5. Nakoniec prelejeme do vysterilizovaných pohárov, zaviečkujeme, obrátime hore dnom a pod dekou necháme vychladnúť.

Objavte ešte viac zaujímavých článkov, receptov a videí!

Zdroj: Plnielanu.sk

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close