Recept na dnes: Pomaly dusené jahňacie plece so zeleným hráškom – delikatesa pre všetkých labužníkov

Pečené jahňacie s rozmarínom

Jemné jahňacie bude rozvoniavať po celej kuchyni (Zdroj: GettyImages)

Jahňacinu máme na tanieri zriedka. Oveľa častejšie siahneme po bravčovine alebo hovädzine. Toto mäsko je pritom tak lahodné, šťavnaté a pre nízky obsah tuku zapadne aj do diétneho jedálnička. Jar je ideálny čas na prípravu delikátnych špecialít tohto druhu. Pomaly dusené jahňacie plece, doplnené sladkým hráškom a sviežou mätou neodmietne nikto. Spestrite domáce varenie naším receptom.

Budeme potrebovať:

  • 1 kg jahňacieho pleca
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • olivový olej
  • 2 veľké cibule
  • 2 vetvičky čerstvého rozmarínu
  • hrsť čerstvej mäty
  • 6 zemiakov
  • 1 hrnček zeleninového vývaru (môžeme použiť aj bujón)
  • 1 hrnček zeleného hrášku
  • 2 lyžice masla

Mohlo by vás zaujať: Tri veľkonočné recepty, ktoré musíte skúsiť: Ohúrte rodinu úžasnými pochúťkami


Postup:

  1. Jahňacie plece umyjeme, osolíme, okoreníme a prudko opečieme na rozpálenom oleji zo všetkých strán. Len toľko, čo sa mäso zatiahne.
  2. Na dno hlbšieho pekáča alebo zapekacej misy rozložíme na kolieska nakrájanú cibuľu, celé vetvičky rozmarínu a mätu. Niekoľko krajších lístkov mäty odložíme bokom. Neskôr ich použijeme pri servírovaní.
  3. Na podstielku z cibule a byliniek položíme mäso a podlejeme vývarom. Pekáč prekryjeme alobalom a dáme do rúry, vyhriatej na 180 °C.
  4. Asi po hodine k mäsu pridáme očistené zemiaky, nakrájané na štvrtiny. Priryté dusíme ďalšiu hodinu. Potom snímeme alobal a dopečieme. Keď sa mäsko oddeľuje od kosti, je hotové.
  5. Zelený hrášok iba jemne opražíme na masle. Koreniny už nepridávame, necháme vyniknúť iba sladkastú chuť hrášku.
  6. A môžeme servírovať. Na kôpku zemiakov uložíme plátky jahňacieho mäsa, prelejeme trochou výpeku, posypeme maslovým hráškom a ozdobíme lístkom čerstvej mäty.

Dobrú chuť


Objavte ešte viac zaujímavých článkov, receptov a videí!

Zdroj: Plnielanu.sk

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close