Recept na dnes: Fazuľový koláč s banánom? Táto kombinácia vás príjemne prekvapí

koláč

Kombinácia akú by ste nečakali - fazuľa a banán. Tento koláč si obľúbite (Zdroj: GettyImages)

Fazuľa je zdravá, výživná a dajú sa z nej pripraviť všakovaké dobroty. Dokonca aj sladké koláče. Možno sa aj vám dostala do uší zvesť o neobyčajnom fazuľovom koláči, ktorý prekvapí svojou vláčnosťou a fantastickou chuťou. Je na čase aby ste taký upiekli aj vy. Máme pre vás recept na výborný koláčik, plný dobrých vecí. Môžete si ho dopriať kedykoľvek počas dňa. Trebárs aj ako sladkú bodku za večerou a to bez výčitiek.

Budeme potrebovať:

  • 1 plechovku červenej fazule
  • 2 vajcia
  • 1 banán
  • 2 lyžice trstinového cukru alebo medu
  • 1 lyžicu strúhaného kokosu
  • 2 lyžice kokosového oleja
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1/2 lyžičky mletej škorice
  • 1 lyžice jemných ovsených vločiek
  • 2 lyžice kakaa
  • 1/2 lyžičky kypriaceho prášku
  • 100 g horkej čokolády

Postup:

Fazuľu z konzervy sme uprednostnili kvôli rýchlejšej príprave ale samozrejme, môžete použiť aj sušenú (200 g). Tú však musíte na noc namočiť a uvariť domäkka. Fazuľu z konzervy stačí iba zliať z nálevu, prepláchnuť a nechať odkvapkať.

Fazuľu rozmixujte na hladkú kašu, pridajte pokrájaný banán, celé vajcia a ďalej mixujte. Vznikne tekutá zmes. Prelejte ju do misy, pridajte trstinový cukor alebo med, kokos, kokosový olej, vanilkový cukor, škoricu, vločky a vyšľahajte ručným mixérom na hladké cesto.

V čistej miske zmiešajte kakao s kypriacim práškom a 3 lyžicami cesta. Zmes vmiešajte do zvyšného cesta. Takto nebudete mať žiadne hrudky z kakaa a všetky ingrediencie sa dokonale prepoja.

Cesto vylejte na plech, vystaný papierom na pečenie a pečte 30 minút vo vyhriatej rúre pri teplote 190 °C. Upečený koláč má byť v strede vláčny a na povrchu pevný.

Čokoládu rozpustite vo vodnom kúpeli a vylejte na koláč. Nechajte vychladnúť, dajte do chladničky a vydržte do nasledujúceho dňa. Vtedy totižto chutí najlepšie.


Chcete čítať viac takýchto článkov? Sledujte nás aj na Facebooku!

Zdroj: plnielanu.sk
Odporúčame