Recept na dnes: Gaštanová polievka, sýta a výživná špecialita z domácej kuchyne

gaštanová polievka

Recept na fantastickú gaštanovú polievku (Zdroj: GettyImages)

Gaštany k jeseni nepochybne patria. Zatiaľ, čo deťom žiaria oči pri výrobe veselých figúrok, dospelí sa tešia z pochúťok, ktoré sa zo zdravých plodov gaštana jedlého dajú pripraviť. Pečené gaštany, či roláda z gaštanového pyré určite už neraz zavoňala aj u vás doma. Čo tak trocha zmeny. Uvarte si s nami fantastickú gaštanovú polievku. S každou ďalšou lyžicou bude rásť vaša láska k jeseni.

Budeme potrebovať:

  • 500 g gaštanov
  • 2 šalotky
  • 50 g masla
  • 600 ml slepačieho vývaru
  • 1 téglik sladkej smotany
  • nové korenie
  • soľ
  • petržlenovú vňať

Postup:

Ako prvé uvaríme gaštany. Šupku narežeme do tvaru X tak, aby sme príliš nezasiahli dužinu a dáme do vriacej vody na 30 minút. Uvarené gaštany šúpeme ešte teplé.

Šalotku nakrájame nadrobno a popražíme na masle. Pridáme gaštany, pár guličiek korenia, zalejeme vývarom a varíme asi 30 minút.

Keď sú gaštany úplne mäkké, pridáme sladkú smotanu a dochutíme soľou. Ešte krátko povaríme a hrniec môžeme odstaviť. Mierne vychladnutú zmes dobre rozmixujeme, aby bola polievka krásne krémová.

Gaštanovú polievku podávame ozdobenú nasekanou petržlenovou vňaťou alebo inými obľúbenými bylinkami.


Chcete čítať viac takýchto článkov? Sledujte nás aj na Facebooku!

Zdroj: plnielanu.sk

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close