Opäť sa u vás ozývajú sladké chute a túžite po nejakej dobrote? S blížiacim sa letom rozhodne treba myslieť na to, aby takýto pokrm nemal zbytočne veľa kalórii. Čo poviete na makovú tortu, ktorej základ tvoria vločky?
Potrebujeme
- 2 hrnčeky ovsených vločiek
- pol hrnčeka mletého maku
- 1 hrnček 3,5 % mlieka
- 1 prášok na pečenie
- pol hrnčeka hnedého práškového cukru alebo 5 PL medu
- pol hrnčeka roztopeného masla
- kúsok nastrúhaného vanilkového lusku
- 1 citrón
- 2 vajíčka
- 1 mascarpone
- 1 sladká smotana
Postup
- Vločky si zomelieme na prášok. Vysypeme do veľkej misky a primiešame mak s práškom na pečivo. Pridáme polovicu vanilkového lusku a nastrúhanú kôru z umytého citrónu. Všetko spolu premiešame.
- Do ďalšej misky si nalejeme mlieko a za stáleho miešania budeme primiešavať vajíčka, maslo a cukor/med.
- Následne všetko zmiešame všetko dokopy.
- Tortovú formu vystelieme papierom na pečenie a jej okraje potrieme maslom, aby sa cesto nepripieklo. Zmes vylejeme do tortovej formy a dáme piecť do prehriatej rúry na 170 stupňov na približne 35 minút.
- Korpus necháme vychladnúť a potrieme ho poriadnou vrstvou džemu. Nám sa najviac osvedčil jahodový a šípkový, chutný však bude aj broskyňový.
- Na vrch dáme mascarpone vymiešané so smotanou a s citrónovou šťavou. Dozdobíme plátkami citrónu a posypeme trochou zomletého maku len na efekt.
Zdieľať na
Zdieľaní