Keď máte chuť na kačku, obyčajne si dáte tú pečenú s lokšami a kapustou. Kačacina sa však dá pripraviť aj inak. Osviežte klasiku štipkou originality. Vyskúšajte recept na famózne taštičky, ukrývajúce lahodnú kačaciu plnku, podávané tradičnou prílohou v netradičnej podobe. Hoci ide o náročnejší postup, výsledok rozhodne stojí za to!
Budeme potrebovať:
- 1 kg nevykostených kačacích stehien
- mletú rascu
- tymian
- mleté čierne korenie
- soľ
- 1 kg zemiakov uvarených v šupke
- 300 g detskej krupice
- 1 vajíčko
- bravčovú masť
- 1 hlávku červenej kapusty
- 20 g cukru
- 1 veľkú červenú cibuľu
- mletú škoricu
Postup:
Začneme tým, čo trvá najdlhšie – kačkou. Stehná umyjeme, osolíme, okoreníme a posypeme rascou. Aby bolo mäso jemné a krehké, pečieme na 120 °C približne 3,5 hodiny. Upečenú kačacinu natrháme, zmiešame s výpekom, tymianom a ak treba, dochutíme soľou a korením.
Aby sme využili čas, urobíme kašu z červenej kapusty. V hrnci necháme skaramelizovať cukor, pridáme nahrubo nastrúhanú kapustu a podlejeme trochou vody. Cibuľu nakrájame, opražíme na masti, pridáme ku kapuste, dochutíme soľou, korením, rascou a dusíme. Keď kapusta zmäkne, odstavíme hrniec a mierne vychladnutú rozmixujeme na kašu. Na rade sú taštičky.
Uvarené zemiaky očistíme, najemno postrúhame, zmiešame s krupicou, vajíčkom, štipkou soli a vypracujeme klasické zemiakové cesto. Vyvaľkáme na plát hrubý asi 5 mm, nakrájame na väčšie štvorce a naplníme mäsovou zmesou. Cesto preložíme a na krajoch dobre stlačíme. Taštičky hádžeme do veľkého hrnca s vriacou vodou a varíme, kým vyplávajú na hladinu. Uvarené taštičky opražíme na bravčovej masti do zlatista a ihneď servírujeme
Chcete čítať viac takýchto článkov? Sledujte nás aj na Facebooku!

Zdieľať na