Recept na dnes: Vyprážané bedle v talianskom cestíčku si zamilujete, inak ich už robiť nebudete!

vysmážané bedle

Recept na vyprážané bedle v talianskom cestíčku (Zdroj: GettyImages)

Aj vám sa už párkrát stalo, že ste počas jesenných potuliek prírodou narazili na lúku plnú bedlí? A bol by hriech ich tam len tak nechať. Veď z bedlí sa robia najlepšie „falošné rezne“ na svete. Vyskúšajte si pripraviť našu vylepšenú verziu s talianskym cestíčkom.

Budeme potrebovať:

  • 4 až 5 veľkých bedlí
  • 4 vajcia
  • 120 ml mlieka
  • 6 lyžíc bieleho vína
  • 60 g nastrúhaného parmezánu
  • 6 lyžíc hladkej múky
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • olej

Postup:

Klobúky bedlí očistite,  nakrájajte na tenké plátky a odložte bokom.

V miske rozmiešajte žĺtky s mliekom a vínom. Pridajte parmezán, múku, soľ, korenie a vypracujte liatu zmes bez hrudiek. Zo zvyšných bielkov ušľahajte tuhý sneh a jemne vmiešajte do cestíčka.

Do panvice nalejte dostatočné množstvo oleja a kým sa rozpáli, plátky húb obaľte v cestíčku. Bedle smažte kým nechytia zlatistý nádych. Hotové pokvapkajte šťavou z citróna.

Smažené bedle sú najlepšie čerstvé. Chutia výborne s varenými zemiakmi a tatárskou omáčkou, no krok vedľa neurobíte ani s chrumkavou zeleninou a jogurtovým dresingom.


Chcete čítať viac takýchto článkov? Sledujte nás aj na Facebooku!

Zdroj: plnielanu.sk
Odporúčame