Aj vám sa už párkrát stalo, že ste počas jesenných potuliek prírodou narazili na lúku plnú bedlí? A bol by hriech ich tam len tak nechať. Veď z bedlí sa robia najlepšie „falošné rezne“ na svete. Vyskúšajte si pripraviť našu vylepšenú verziu s talianskym cestíčkom.
Budeme potrebovať:
- 4 až 5 veľkých bedlí
- 4 vajcia
- 120 ml mlieka
- 6 lyžíc bieleho vína
- 60 g nastrúhaného parmezánu
- 6 lyžíc hladkej múky
- soľ
- mleté čierne korenie
- olej
Postup:
Klobúky bedlí očistite, nakrájajte na tenké plátky a odložte bokom.
V miske rozmiešajte žĺtky s mliekom a vínom. Pridajte parmezán, múku, soľ, korenie a vypracujte liatu zmes bez hrudiek. Zo zvyšných bielkov ušľahajte tuhý sneh a jemne vmiešajte do cestíčka.
Do panvice nalejte dostatočné množstvo oleja a kým sa rozpáli, plátky húb obaľte v cestíčku. Bedle smažte kým nechytia zlatistý nádych. Hotové pokvapkajte šťavou z citróna.
Smažené bedle sú najlepšie čerstvé. Chutia výborne s varenými zemiakmi a tatárskou omáčkou, no krok vedľa neurobíte ani s chrumkavou zeleninou a jogurtovým dresingom.
Chcete čítať viac takýchto článkov? Sledujte nás aj na Facebooku!
Zdieľať na
Zdieľaní