Recept na dnes: Zeleninová panvička s červenou šošovicou, chutná rýchlovka nielen pre vegetariánov

Zeleninová panvička s červenou šošovicou

Recept na zeleninovú panvička s červenou šošovicou (Zdroj: GettyImages)

Aj vy určite zažívate dni, kedy na varenie nemáte čas alebo sa vám jednoducho nechce. Jesť sa ale musí. Telo predsa potrebuje energiu a chuťové bunky taktiež kričia po niečom dobrom.

Keď vás tlačí čas a v žalúdku vyhráva orchester, pohľadajte v komore červenú šošovicu. Čo sa týka rýchlosti varenia, červená šošovica nemá medzi strukovinami konkurenta. Je hotová za pár minút, skvele chutí a je dobrým zdrojom bielkovín. Stačí k nej prihodiť zeleninu, zaliať krémovým kokosovým mliekom a plnohodnotný obed alebo večera sú hotové za pár minút.

Budeme potrebovať:

  • 1 cibuľu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice kokosového oleja
  • 1 hrnček červenej šošovice
  • 1 cukinu
  • 2 mrkvy
  • 400 ml kokosového mlieka (môžeme nahradiť smotanou na varenie)
  • 2 lyžičky karí korenia
  • 1 čili paprička
  • hrsť čerstvej petržlenovej vňate

Postup:

Cibuľu a cesnak očistíme, nasekáme nadrobno a osmažíme na rozpálenom kokosovom oleji. Mrkvu nakrájame na tenké rezance, cukinu na väčšie kocky, pridáme k cibuľke s nasekanou čili papričkou, kari korením a soľou. Na zeleninu nasypeme červenú šošovicu, všetko zalejeme kokosovým mliekom a troškou vody.

Zmes varíme pod pokrievkou, pokiaľ šošovica úplne nezmäkne. Podľa potreby pridáme vodu. Keď je šošovica uvarená, panvicu odstavíme, posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a premiešame.

Tip gazdinej: Toto jedlo je vďaka šošovici dostatočne sýte. Ale ak máte zvyšok uvarenej ryže, rozdeľte ju do hlbokých tanierov, zalejte zeleninovou zmesou a máte ešte výdatnejší obed


Chcete čítať viac takýchto článkov? Sledujte nás aj na Facebooku!

 

Zdroj: plnielanu.sk
Odporúčame