Aj vy určite zažívate dni, kedy na varenie nemáte čas alebo sa vám jednoducho nechce. Jesť sa ale musí. Telo predsa potrebuje energiu a chuťové bunky taktiež kričia po niečom dobrom.
Keď vás tlačí čas a v žalúdku vyhráva orchester, pohľadajte v komore červenú šošovicu. Čo sa týka rýchlosti varenia, červená šošovica nemá medzi strukovinami konkurenta. Je hotová za pár minút, skvele chutí a je dobrým zdrojom bielkovín. Stačí k nej prihodiť zeleninu, zaliať krémovým kokosovým mliekom a plnohodnotný obed alebo večera sú hotové za pár minút.
Budeme potrebovať:
- 1 cibuľu
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice kokosového oleja
- 1 hrnček červenej šošovice
- 1 cukinu
- 2 mrkvy
- 400 ml kokosového mlieka (môžeme nahradiť smotanou na varenie)
- 2 lyžičky karí korenia
- 1 čili paprička
- hrsť čerstvej petržlenovej vňate
Postup:
Cibuľu a cesnak očistíme, nasekáme nadrobno a osmažíme na rozpálenom kokosovom oleji. Mrkvu nakrájame na tenké rezance, cukinu na väčšie kocky, pridáme k cibuľke s nasekanou čili papričkou, kari korením a soľou. Na zeleninu nasypeme červenú šošovicu, všetko zalejeme kokosovým mliekom a troškou vody.
Zmes varíme pod pokrievkou, pokiaľ šošovica úplne nezmäkne. Podľa potreby pridáme vodu. Keď je šošovica uvarená, panvicu odstavíme, posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a premiešame.
Tip gazdinej: Toto jedlo je vďaka šošovici dostatočne sýte. Ale ak máte zvyšok uvarenej ryže, rozdeľte ju do hlbokých tanierov, zalejte zeleninovou zmesou a máte ešte výdatnejší obed
Chcete čítať viac takýchto článkov? Sledujte nás aj na Facebooku!
Zdieľať na