Recept na dnes: Zeleninová panvička s červenou šošovicou, chutná rýchlovka nielen pre vegetariánov

Zeleninová panvička s červenou šošovicou

Recept na zeleninovú panvička s červenou šošovicou (Zdroj: GettyImages)

Aj vy určite zažívate dni, kedy na varenie nemáte čas alebo sa vám jednoducho nechce. Jesť sa ale musí. Telo predsa potrebuje energiu a chuťové bunky taktiež kričia po niečom dobrom.

Keď vás tlačí čas a v žalúdku vyhráva orchester, pohľadajte v komore červenú šošovicu. Čo sa týka rýchlosti varenia, červená šošovica nemá medzi strukovinami konkurenta. Je hotová za pár minút, skvele chutí a je dobrým zdrojom bielkovín. Stačí k nej prihodiť zeleninu, zaliať krémovým kokosovým mliekom a plnohodnotný obed alebo večera sú hotové za pár minút.

Budeme potrebovať:

  • 1 cibuľu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice kokosového oleja
  • 1 hrnček červenej šošovice
  • 1 cukinu
  • 2 mrkvy
  • 400 ml kokosového mlieka (môžeme nahradiť smotanou na varenie)
  • 2 lyžičky karí korenia
  • 1 čili paprička
  • hrsť čerstvej petržlenovej vňate

Postup:

Cibuľu a cesnak očistíme, nasekáme nadrobno a osmažíme na rozpálenom kokosovom oleji. Mrkvu nakrájame na tenké rezance, cukinu na väčšie kocky, pridáme k cibuľke s nasekanou čili papričkou, kari korením a soľou. Na zeleninu nasypeme červenú šošovicu, všetko zalejeme kokosovým mliekom a troškou vody.

Zmes varíme pod pokrievkou, pokiaľ šošovica úplne nezmäkne. Podľa potreby pridáme vodu. Keď je šošovica uvarená, panvicu odstavíme, posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a premiešame.

Tip gazdinej: Toto jedlo je vďaka šošovici dostatočne sýte. Ale ak máte zvyšok uvarenej ryže, rozdeľte ju do hlbokých tanierov, zalejte zeleninovou zmesou a máte ešte výdatnejší obed


Chcete čítať viac takýchto článkov? Sledujte nás aj na Facebooku!

 

Zdroj: plnielanu.sk

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close