Recept na dnes: Upečte si bravčové koleno na čiernom pive, záruka dobrej chuti!

Pečené bravčové koleno

Vyskúšajte chrumkavé pečené bravčové koleno (Zdroj: GettyImages)

Tam, kde je veľa ľudí, musí byť aj veľa jedla. Šťavnaté bravčové koleno s chrumkavou kôrkou je špecialita, hodná slávnostného obeda s rodinou a známymi. Príprava síce zaberie nejaký ten čas, no výsledok stojí za to. Vyskúšajte recept na pečené koleno s pivom, vykúpané vo fantastickej korenistej marináde.

Budeme potrebovať:

  • bravčové koleno
  • bobkový list
  • nové korenie celé
  • jalovec
  • soľ
  • 1,5 dcl čierneho piva
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžicu kečupu
  • 1 lyžicu worčestrovej omáčky
  • 1 lyžičku medu
  • 1 lyžičku solamilu
  • korenie na gyros podľa chuti

Postup:

Koleno poriadne umyjeme, dáme do hrnca, pridáme pár bobkových listov, niekoľko guľôčok nového korenia, soľ a zalejeme vodou tak, aby bolo koleno celé ponorené. Varíme približne 1 hodinu.

Kým sa koleno varí, pripravíme marinádu. V miske zmiešame pivo s roztlačeným cesnakom, dochutíme kečupom, worčestrovou omáčkou, medom a zahustíme solamilom. Marinádu môžeme vylepšiť trochou vývaru z kolena.

Predvarené koleno vyberieme, narežeme kožu, potrieme marinádou a pomaly pečieme v stredne vyhriatej rúre. Mäso priebežne polievame zvyškom marinády a keď ju všetku minieme, polievame výpekom. Mäsko tak nasaje všetky chute.

Asi po 90 minútach pečenia zvýšime teplotu, aby sme mali krásne chrumkavú kôrku a dopečieme. Upečené koleno položíme doprostred stola spolu s čerstvým chlebom, nakladanou zeleninou a horčicou.


Plní elánu aj na Facebooku: Buďte v obraze a nenechajte si ujsť už žiadny zaujímavý článok

Zdroj: plnielanu.sk

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close