Recept na dnes: Diétnejšia rýchlovka na pondelok – pšeno na kari s kuracími kockami a čerstvou zeleninou

Pšeno na kari s kuracími kockami a čerstvou zeleninou

Pšeno na kari s kuracími kockami a čerstvou zeleninou zachutí aj vám (Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

O pšene sa v poslednom čase veľa hovorí. Zdravá, chutná obilnina pritom nie je žiadna novinka. V našich končinách je známejšie pod názvom proso, ktoré sme ako deti sypali vtáčikom. Vyniká ľahkou stráviteľnosťou a vysokou nutričnou hodnotou. Okrem toho neobsahuje lepok, a dá sa pripraviť na mnoho spôsobov. Dnes vám ukážeme zaujímavý recept na ľahký obed alebo večeru zo pšena.

Budeme potrebovať:

  • 150 g pšena
  • 150 ml smotany na varenie
  • 2 lyžičky kari korenia
  • soľ
  • 200 g kuracích pŕs
  • 2 lyžice oleja
  • mleté čierne korenie
  • 1 červenú papriku
  • 1/2 šalátovej uhorky
  • 1 mrkvu
  • 1/2 ciróna
  • sezam na posypanie

Mohlo by vás zaujať: Originálne a zdravé pôstne jedlá: Vaše telo z nich bude mať radosť


Postup:

  1. Pšeno najskôr prepláchneme v horúcej vode aby stratilo horkastú chuť. Varí sa podobne ako ryža. Len ho nasypeme so hrnca, zalejeme 2 dcl vody, prikryjeme a varíme do polomäkka. Keď vstrebe všetku tekutinu, zalejeme ho smotanou, pridáme kari, osolíme a za stáleho miešania dovaríme. Vznikne nám akási hustá krémová kaša.
  2. Kuracie mäso nakrájame na menšie kúsky, osolíme, okoreníme a prudko osmažíme na oleji. Keď sa mäso zatiahne, stiahneme plameň, prikryjeme pokrievkou a dusíme. Ak treba, podlejeme trochou vody.
  3. Medzitým si pripravíme zeleninu. Z mrkvy a uhorky narobíme tenučké pásiky pomocou škrabky na zeleninu a papriku nakrájame na tenké rezance. Pokvapkáme citrónovou šťavou a zľahka premiešame.
  4. Môžeme servírovať. Pšeno rozotrieme po obvode taniera, do stredu uložíme zeleninu, kúsky mäsa a môžeme ešte poliať výpekom. Vrch posypeme sezamom a skvelé jedlo je na stole.

Dobrú chuť


Objavte ešte viac zaujímavých článkov, receptov a videí!

Zdroj: Plnielanu.sk
Odporúčame