Milujete Taliansko, cestoviny a najmä dobré jedlo? My tiež! Keď sme mali doma tagliatelle a krevety, napadlo nám, že je najvyšší čas skúsiť urobiť náš vlastný recept. Je jednoduchý, rýchly a patrí medzi tie najobľúbenejšie. Vyskúšajte ho aj vy.
Potrebujeme:
- 150g tagliatelle
- 250g kráľovských kreviet
- 5 strúčikov cesnaku
- 1 väčšia mrkva (alebo dve menšie)
- 2dcl kvalitného suchého bieleho vína
- 50g cherry paradajok
- čierne mleté korenie
- jarná cibuľka
- olivový olej
- 200ml smotany na varenie
- 70g kvalitného strúhaného syra
- petržlenová vňať
- provensálske korenie
- soľ
- rybacia omáčka
- citrónová šťava
Postup:
- Krevety zalejeme horúcou vodou. Po 2minútkach vyberieme, osušíme a odložíme bokom. Mrvu a cuketu si nakrájame či postrúhame na hrubšie piliny. Pripravíme si aj na tenko nakrájaný cesnak, ktorý budeme následne restovať na olivovom oleji približne 30 sekúnd.
- K cesnaku pridáme nastrúhanú mrkvu, cuketu a restujeme na silnejšom ohni približne 4 minútky. Občas premiešame. Pridáme krevety a podlejeme to bielym vínom. Dobre premiešame. Pridáme soľ, koreniny a restujeme pár minútiek. V tomto momente si dáme variť aj vodu na cestoviny.
- Pridáme nakrájanú cibuľku, cherry paradajky a celé to podlejeme smotanou na varenie. Do panvice dáme nastrúhaný syr. Na jeho výbere si dajte záležať, najlepší je chedar. Ak sa vám to celé bude zdať príliš riedke, môžete pridať ešte tavený syr. Naopak, ak sa vám to bude zdať príliš husté, môžete pridať ešte smotanu na varenie.
- Na záver ešte pokvapkáme rybacou omáčkou, pridáme na drobno nasekanú petržlenovú vňať a pár kvapiek citróna. Pridáme uvarené cestoviny a všetko spolu dobre premiešame. Dobrú chuť!