FOTORECEPT Dovolenka na tanieri ala Taliansko: Cestoviny s chuťou mora si v momente zamilujete!

tagliatelle s krevetami

Pripravte si tagliatelle s krevetami (Zdroj: GettyImages)

Milujete Taliansko, cestoviny a najmä dobré jedlo? My tiež! Keď sme mali doma tagliatelle a krevety, napadlo nám, že je najvyšší čas skúsiť urobiť náš vlastný recept. Je jednoduchý, rýchly a patrí medzi tie najobľúbenejšie. Vyskúšajte ho aj vy.

Potrebujeme:

  • 150g tagliatelle
  • 250g kráľovských kreviet
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 1 väčšia mrkva (alebo dve menšie)
  • 2dcl kvalitného suchého bieleho vína
  • 50g cherry paradajok
  • čierne mleté korenie
  • jarná cibuľka
  • olivový olej
  • 200ml smotany na varenie
  • 70g kvalitného strúhaného syra
  • petržlenová vňať
  • provensálske korenie
  • soľ
  • rybacia omáčka
  • citrónová šťava
Základom receptu sú kvalitné suroviny (Zdroj: Marcela Zigová)

Postup:

  • Krevety zalejeme horúcou vodou. Po 2minútkach vyberieme, osušíme a odložíme bokom. Mrvu a cuketu si nakrájame či postrúhame na hrubšie piliny. Pripravíme si aj na tenko nakrájaný cesnak, ktorý budeme následne restovať na olivovom oleji približne 30 sekúnd.
Ideálne je mať pripravené potrebné suroviny dopredu (Zdroj: Marcela Zigová)
  • K cesnaku pridáme nastrúhanú mrkvu, cuketu a restujeme na silnejšom ohni približne 4 minútky. Občas premiešame. Pridáme krevety a podlejeme to bielym vínom. Dobre premiešame. Pridáme soľ, koreniny a restujeme pár minútiek. V tomto momente si dáme variť aj vodu na cestoviny.
Kuchyňou sa vám bude niesť už v tomto momente nádherná vôňa (Zdroj: Marcela Zigová)
  • Pridáme nakrájanú cibuľku, cherry paradajky a celé to podlejeme smotanou na varenie. Do panvice dáme nastrúhaný syr. Na jeho výbere si dajte záležať, najlepší je chedar. Ak sa vám to celé bude zdať príliš riedke, môžete pridať ešte tavený syr.  Naopak, ak sa vám to bude zdať príliš husté, môžete pridať ešte smotanu na varenie.
Celý recept je rýchly, zaberie približne iba 25 minút (Zdroj: Marcela Zigová)
  • Na záver ešte pokvapkáme rybacou omáčkou, pridáme na drobno nasekanú petržlenovú vňať a pár kvapiek citróna. Pridáme uvarené cestoviny a všetko spolu dobre premiešame. Dobrú chuť!
Cestoviny sú pomerne sýte (Zdroj: Marcela Zigová)
Zdroj: plnielanu.sk, Marcela Zigová
Odporúčame