Vyleštené panvice z každej strany sú snom nejednej gazdinky. Často sa však stáva, že práve zospodu sú až príliš zašlé a ani ten najagresívnejší čistiaci prostriedok nedokáže zažranú špinu dokonale odstrániť. My však máme dokonalý zlepšovák, vďaka ktorému vám môžeme zaručiť, že špinavé panvice vám už problém nebudú robiť!
Potrebujeme:
- jedlú sódu
- práškový peroxid vodíka
- saponát na umývanie riadu
- drôtenku
Postup:

Vytvorte hustú pastu z peroxidu vodíka a sódy bikarbóny. Pridajte pár kvapiek saponátu a nechajte chvíľu pôsobiť.

Nechajte pastu zaschnúť na panvici 30 minút až hodinu. Potom pomocou drôtenky krúživými pohybmi panvicu vyčistite.

Pri extrémne pripečenej mastnote namočte panvicu na 30 minút do octu, opláchnite a potom naneste pastu z jedlej sódy. Následne panvicu drhnite dovtedy, pokým nebude čistá.

Zdieľať na
Zdieľaní