So stúpajúcimi teplotami chuť na sladké neklesá. Práve naopak. Leto je o oddychu, posedeniach pri kávičke a sviežich dezertoch. Ak máte doma čerstvú várku bazového sirupu, alebo vám zvýšil ešte z minulého roka, máme pre vás skvelý nápad, ako ho využijete pri pečení. Prekvapte návštevu fantastickými bazovými rezmi.
Budeme potrebovať:
Cesto
- 5 vajec
- 200 g práškového cukru
- 5 lyžíc horúcej vody
- 200 g polohrubej múky
- 1 prášok do pečiva
Bazový krém
- 400 ml bazového sirupu
- 200 ml vody
- 2 zlaté klasy
- 50 g masla
- 200 g jemného tvarohu
Bazová šľahačka
- 2 balenia šľahačky v prášku
- 300 ml mlieka
- 2 lyžice bazového sirupu
Mohlo by vás zaujať: Recept na dnes: Kiwi rezy vás zavedú späť do detstva, takto si ich pripravíte rýchlo a jednoducho
Postup:
- Začneme cestom. Oddelíme žĺtky od bielkov, z ktorých urobíme tuhý sneh. Žĺtka vyšľaháme s cukrom do peny. Postupne prilievame vodu a potom sneh. Nakoniec primiešame múku, zmiešanú s práškom do pečiva. Plech vymažeme maslom, vysypeme múkou a vylejeme naň cesto. Pečieme 20 minút pri 180 °C.
- Krém uvaríme z vody, bazového sirupu a zlatého klasu. Všetko dáme dokopy, miešame a keď máme hustý krém, odstavíme. Do vychladnutého krému zašľaháme maslo a tvaroh.
- Šľahačku urobíme klasicky z mlieka, no dodáme jej šmrnc s bazovým sirupom.
- Keď máme všetko pripravené, pustíme sa do vrstvenia. Na vychladnutý korpus rovnomerne rozotrieme krém, potrieme hrubou vrstvou šľahačky a necháme stuhnúť v chladničke.
Zdieľať na