Recept na dnes: Kiwi rezy vás zavedú späť do detstva, takto si ich pripravíte rýchlo a jednoducho

Kiwi rezy vás zavedú späť do detstva

Kiwi rezy vás zavedú späť do detstva (Zdroj: Instagram/ p_jiri)

Sladká odmena za dobré vysvedčenie, či honosný dezert na rodinnej oslave. Žiadna výnimočná udalosť sa nezaobišla bez sviežeho, zeleného koláča.

Kiwi je tropické ovocie, ktoré ale jednoznačne patrí k zimným sviatkom a jeho sezóna je v plnom práde. Upečte si famózne kiwi rezy a obnovte ich zašlú slávu práve počas prvých dní v novom roku. 

Budeme potrebovať:

Piškótové cesto:

  • 4 bielka
  • soľ
  • 4 žĺtka
  • 200 g práškového cukru
  • 1 dcl mlieka
  • 1 dcl oleja
  • 200 g hladkej múky
  • 1 balíček prášku do pečiva

Krém:

  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 500 ml kyslej smotany
  • 2 lyžice práškového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru

Želatína:

  • 500 ml kiwi sirup
  • 2 zlaté klasy
  • 500 ml vody
  • 3 lyžice cukru

Okrem toho:

  • 5 – 6 ks kiwi

Postup:

Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh. Následne vyšľaháme aj žĺtka s cukrom do peny. Postupne pridávame mlieko, olej a múku, zmiešanú s práškom do pečiva. Na záver zľahka vmiešame sneh. Cesto vylejeme na vymazaný a vymastený plech. Pečieme 10 až 15 minút pri 180 °C.

Urobíme hustú šľahačku, zmiešame s kyslou smotanou a cukrom. Krém natrieme na vychladnutý korpus. Kiwi nakrájame na kolieska a uložíme na vrch. Koláč necháme stuhnúť v chladničke.

Želatínu urobíme tak, že zmiešame sirup, zlatý klas, vodu, cukor a za stáleho miešania varíme do zhustnutia. Necháme chladnúť a sem tam premiešame. Vychladnutú po lyžiciach lejeme na koláč. Robíme to opatrne aby sa nezmiešala s krémom. Keď máme hotovo, dáme opäť do chladničky.

Po pár hodinách je zákusok stuhnutý a môžeme podávať. Kiwi rezy krájame na väčšie kocky, aby vynikla ich znamenitá farebná mozaika z cesta, krému a želatíny.

Zdroj: plnielanu.sk

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close