Recept na dnes: Kiwi rezy vás zavedú späť do detstva, takto si ich pripravíte rýchlo a jednoducho

Kiwi rezy vás zavedú späť do detstva

Kiwi rezy vás zavedú späť do detstva (Zdroj: Instagram/ p_jiri)

Sladká odmena za dobré vysvedčenie, či honosný dezert na rodinnej oslave. Žiadna výnimočná udalosť sa nezaobišla bez sviežeho, zeleného koláča.

Kiwi je tropické ovocie, ktoré ale jednoznačne patrí k zimným sviatkom a jeho sezóna je v plnom práde. Upečte si famózne kiwi rezy a obnovte ich zašlú slávu práve počas prvých dní v novom roku. 

Budeme potrebovať:

Piškótové cesto:

  • 4 bielka
  • soľ
  • 4 žĺtka
  • 200 g práškového cukru
  • 1 dcl mlieka
  • 1 dcl oleja
  • 200 g hladkej múky
  • 1 balíček prášku do pečiva

Krém:

  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 500 ml kyslej smotany
  • 2 lyžice práškového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru

Želatína:

  • 500 ml kiwi sirup
  • 2 zlaté klasy
  • 500 ml vody
  • 3 lyžice cukru

Okrem toho:

  • 5 – 6 ks kiwi

Postup:

Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh. Následne vyšľaháme aj žĺtka s cukrom do peny. Postupne pridávame mlieko, olej a múku, zmiešanú s práškom do pečiva. Na záver zľahka vmiešame sneh. Cesto vylejeme na vymazaný a vymastený plech. Pečieme 10 až 15 minút pri 180 °C.

Urobíme hustú šľahačku, zmiešame s kyslou smotanou a cukrom. Krém natrieme na vychladnutý korpus. Kiwi nakrájame na kolieska a uložíme na vrch. Koláč necháme stuhnúť v chladničke.

Želatínu urobíme tak, že zmiešame sirup, zlatý klas, vodu, cukor a za stáleho miešania varíme do zhustnutia. Necháme chladnúť a sem tam premiešame. Vychladnutú po lyžiciach lejeme na koláč. Robíme to opatrne aby sa nezmiešala s krémom. Keď máme hotovo, dáme opäť do chladničky.

Po pár hodinách je zákusok stuhnutý a môžeme podávať. Kiwi rezy krájame na väčšie kocky, aby vynikla ich znamenitá farebná mozaika z cesta, krému a želatíny.

Zdroj: plnielanu.sk
Odporúčame