Bábovka je jeden z najjednoduchších koláčov, ktorý vyskúšal upiecť snáď už každý jeden z nás. Z vlastnej skúsenosti ale vieme, že dobrý recept je základ, ak chceme mať jemné a chutné cesto. Poďte skúsiť náš nový recept so špaldovou múkou a kokosovým cukrom. Určite nebudete ľutovať a po bábovke sa len tak zapráši.
Budeme potrebovať:
- 2 hrnčeky špaldovej hladkej múky
- 2 vajcia
- 1 kypriaci prášok
- 1 vanilínový cukor
- 8 lyžíc cukru (my sme použili kokosový cukor)
- 1 hrnček mlieka
- ½ hrnčeka slnečnicového oleja
- hrsť vlašských orechov
- 50 g kvalitnej horkej čokolády
- 2 lyžice kakaa
Postup:
- V jednej miske preosejeme múku aj s kypriacim práškom.
- V druhej miske si vymiešame vajcia s cukrom. Ak máte radi naozaj sladkú, pridajte o 2 lyžice cukru viac. Pridáme vanilínový cukor, olej a mlieko a všetko dobre vymiešame buď ručne alebo ručným šľahačom.
- Do zmesi postupne po lyžiciach pridávame preosiatu múku s kypriacim práškom.
- Na záver jemne vmiešame posekané orechy a horkú čokoládu.
- Ak chcete mať netradične sfarbenú bábovku, nerozdeľujte cesto na dve ale na štyri časti. Do dvoch z nich pridáme za lyžicu kakaa. Do bábovkovej formy na striedačku vrstvíme bledé a tmavé cesto.
- Rúru si rozohrejeme na 180° a pečieme cca 45 minút.
- Upečenú bábovku necháme poriadne vychladnúť a až potom vyklopíme z formy (toto býva častá chyba mlsných pekárov, vyklápajú ešte teplú a potom sa bábovka rozpadáva a mrví).
Dobrú chuť
Zdieľať na
Zdieľaní