Sprievodca výberom zásnubného prsteňa

Zásnubný prstienok

Zásnubný prstienok (Zdroj: KLENOTA)

Žiadosť o ruku je pre každého muža úplne výnimočná udalosť, ktorú väčšinou dlho plánuje. Správne načasovanie, vhodné miesto, spôsob – to všetko by malo byť premyslené. A zásnubný prsteň je ako čerešnička na torte celej udalosti. Prečítajte si naše tipy, vďaka ktorým nájde vaša vyvolená v krabičke ten pravý.

Stanovte si rozpočet

Koľko chcete (a môžete) za zásnubný prstienok minúť, to je otázka, ktorú by ste si mali položiť ako prvú. Zásnubný prsteň môže stáť napríklad aj 5 miliónov dolárov, ako ten, ktorý zaobstaral Jay Z pre speváčku Beyoncé. Ale späť do sveta obyčajných smrteľníkov…

My odporúčame zlatú strednú cestu: nemusíte svoj účet úplne vybieliť, ale nesnažte sa ani príliš šetriť. Voľte aspoň 14 karátové zlato v kombinácii s drahým kameňom. Za taký prsteň miniete minimálne 5 tisíc korún. Cenu najviac určuje veľkosť, druh a kvalita kameňa, najčastejšie diamantu.

Riaďte sa aj očakávaním partnerky. Niektoré ženy si na nákladné šperky nepotrpia, pre iné bude prsteň s veľkým diamantom dôkazom lásky.

Móda sa mení, štýl zostáva

Štýl vašej partnerky by mal byť zásadným kritériom pre výber zásnubného prsteňa. Nenechajte sa ovplyvniť tým, čo teraz najviac letí. Urobte si nenápadný prieskum jej šatníka, všímajte si, aké šperky sa jej páčia a aké najčastejšie nosí.

Klasika so štipkou extravagancie. Nosí výrazné farby a rada je stredobodom pozornosti? Potom by sa jej mohol páčiť prsteň s jedným veľkým farebným kameňom, ktorý je doplnený menšími diamantmi. Už dávno sú preč doby, kedy musel byť zásnubný prsteň osadený jedine diamantom. Minimálne od momentu, keď sa objavila Lady Diana so zafírovým prsteňom v halo štýle.

Minimalizmus. Pre vyznávačky jednoduchosti a účelnosti je zase najlepšou voľbou zásnubný prsteň s jedným diamantom v čistom dizajne. Pokiaľ váhate nad farbou, vyberte biele zlato. Je univerzálne a nadčasové.

Princezné a víly. Nosí vaša vyvolená kvetinové šaty s volánikmi a jej obľúbená farba je ružová? Vyberte prsteň s jemným morganitom, ideálne v kombinácii s ružovým zlatom.

Športuje. Je vaša priateľka zapálená športovkyňa alebo pracuje manuálne? Potom je vhodné myslieť hlavne na praktickú stránku veci a vybrať taký prsteň, ktorý sa jej bude dobre nosiť. Ideálny je prsteň so zapusteným kameňom, ktorý nevyčnieva do výšky.

Je originál. Chcete zdôrazniť, že je jedinečná a zaslúži si niečo špeciálne? A navyše máte kreatívne ambície? Navrhnite vlastný prsteň, ako to urobil princ Harry pre svoju lásku Meghan.

V klenotníctve KLENOTA si v pestrej ponuke zásnubných prsteňov určite nájdete ten pravý, s výberom vám tu ochotne poradia a vyjdú v ústrety aj vašim jedinečným požiadavkám.

Ako trafiť veľkosť prsteňa?

Aby bol dojem zo zásnubného prsteňa dokonalý, musí padnúť ako uliaty. Prečítajte si preto najskôr, ako zistiť veľkosť prsteňa. S jednoduchými tipmi to určite zvládnete. A keby ste sa náhodou predsa len netrafil, vo väčšine prípadov ide prsteň bez problémov zmenšiť alebo zväčšiť. V KLENOTE je navyše prvá úprava úplne zadarmo.

Zdroj: PR článok
Odporúčame