FOTORECEPT Rýchly obed plný bielkovín, na ktorý využijete zvyšky z chladničky: Chutí deťom aj dospelým

Obed plný bielkovín

Aj zo zvyškov z chladničky sa dá vyčarovať chutné jedlo (Zdroj: Plnielanu.sk/Gloria)

Zostalo vám v chladničke kuracie mäso z poctivého domáceho kuracieho vývaru či ryža z obeda? Urobte si z nich výdatné jedlo plné bielkovín. Kombinácia ryže so šošovicou poskytuje kompletné esenciálne aminokyseliny a strukovina vám pomôže metabolizovať sacharidy z ryže lepšie.

Potrebujeme

  • hrnček ryže (v surovom stave)
  • hrnček červenej šošovice (v surovom stave)
  • kuracie mäso z vývaru
  • mrazenú zeleninu
  • maslo alebo olej
  • cesnak
  • kari korenie
  • soľ a čierne korenie
Obed plný bielkovín
(Zdroj: Plnielanu.sk/Gloria)

Postup

Odmeriame si hrnček červenej šošovice, niekoľkokrát ju poriadne prepláchneme vo vode a dáme variť do osolenej vody.

Ryža
(Zdroj: Plnielanu.sk/Gloria)

Nám ryža z obeda nezostala, museli sme si teda uvariť čerstvú. Odmeriame si rovnako hrnček, preplachujeme, kým voda nie je číra, a dáme variť do separátnej nádoby, keďže strukovina sa pripravuje kratšie. Ryžu pri varení nezabudneme posoliť.

Šošovica
(Zdroj: Plnielanu.sk/Gloria)

Medzitým si na masle alebo oleji orestujeme mrazenú zeleninu. My sme mali v mrazničke práve zmes hrášku, kukurice, mrkvy a fazuľkových luskov.

Zelenina
(Zdroj: Plnielanu.sk/Gloria)

K zeleninovej zmesi prisypeme kúsky kuracieho mäsa z vývaru.

Zelenina s mäsom
(Zdroj: Plnielanu.sk/Gloria)

Po chvíľke pridáme pretlačený cesnak, čierne korenie a kari korenie. Restujeme, kým sa chute nespoja a zelenina nebude „na skus“.

Zelenina
(Zdroj: Plnielanu.sk/Gloria)

Do rovnakej panvice, v ktorej sa pripravovala zelenina, vložíme uvarenú ryžu a orestujeme ju. Tento krok však môžete preskočiť. Nakoniec pridáme všetky zvyšné ingrediencie a poriadne premiešame.

Obed
(Zdroj: Plnielanu.sk/Gloria)

Podávame so zaváranou cviklou. Dobrú chuť!

Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Gloria)
Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Gloria) Sledujte náš Facebook
Zdroj: Plnielanu.sk
Odporúčame