Masívne drevo, hlinená omietka aj ručne vyrábané svetlá: Pražský byt stojí za inšpiráciu

Byt Smíchov

Príjemný, pokojný a plný prírodných materiálov - v tomto byte sa majitelia cítia ako na chate, ale v meste. (Zdroj: KUBICEK.STUDIO)

Príjemný, pokojný a plný prírodných materiálov – také zadanie dostala bytová architektka a dizajnérka interiérov Iva Hájková na zariadenie bytu v Prahe. Poďte sa spolu s nami pozrieť, ako sa jej ho podarilo splniť.

Byt sa nachádza v pražskej štvrti Smíchov v projekte Neugraf. Moderný mestský dom s industriálnymi prvkami odkazuje na historickú tlačiareň v ulici Grafická. Patria k nim tmavé okná, jednoduchá sivá fasáda aj kovové prvky. Úlohou bytovej dizajnérky bolo vytvoriť príjemný priestor s prírodnými materiálmi, a to v duchu pomyselnej chaty vo veľkomeste.

Podlahu a strop bytu definuje drevo. Ostatné prvky zostali v minimalistickej bielej, čiernej alebo sivej, čím reagujú na industriálny charakter budovy. Tomuto minimalizmu dodáva spomínané drevo útulnosť. Prírodné materiály dizajnérka aplikovala v ich surovejšej verzii. To znamená, že kamenná doska v kuchyni je na hranách ponechaná štiepaná, nedokonalosť ručnej výroby vidno na keramických svietidlách a hlinená omietka v hlavnom priestore a spálni priznáva fľaky aj štruktúru.

Sledujte náš Facebook

Zdroj: plnielanu.sk, Linka News
Odporúčame