Sezóna zberu jesenných plodov je v plnom prúde a určite sa vám zíde trik, s ktorým bude sušenie vlašských orechov naozaj jednoduché. Existuje niekoľko rôznych spôsobov, ako ich vysušiť. Pokiaľ však počasie nie je dostatočne teplé, slnečné a suché, môžete vyskúšať trik, a to vysušiť ich v rúre na pečenie. Ukážeme vám, ako na to.
Na sušenie vlašských orechov môžete využiť aj rúru
Ak teda počasie nespĺňa ideálne podmienky, je tu ešte možnosť dať rovnomernú vrstvu vlašských orechov v škrupine na plech na pečenie a spustiť umelé teplo. Určujúcimi faktormi sú teplota a cirkulácia vzduchu.
Orechy umyte a nechajte odtiecť vodu. Potom ich rozložte v tenkej vrstve na plech na pečenie a predhrejte rúru na 55 ºC až 60 ºC. Nepoužívajte vyššiu teplotu, pretože jadrá orechov získajú nepríjemnú chuť. Sušte ich približne 3 hodiny.
Dvierka v rúre by nemali byť zatvorené, ale pootvorené, aby mala kadiaľ odchádzať para. Dobre vysušené orechy by mali byť suché a ich jadrá by sa mali ľahko lúskať.
Zdieľať na