VIDEOTIP Recept na pomaly pečenú kačku: Bude sa vám doslova rozplývať na jazyku!

kačka

Chutný recept na pečenú každu. (Zdroj: GettyImages)

Na prípravu chrumkavej kačice, ktorej mäsko sa vám bude rozplývať na jazyku, je práve teraz ideálny čas. V Česku sa síce hovorí „Na svatého Martina, býva skvělá hostina“. Martina je presne 11. novembra, avšak by dovtedy čakať nemusíte. Stačí si len zaobstarať kvalitnú domácu kačku a vsadiť na jednoduchosť.

Kto kačicu pripravuje častejšie, vie, že dôležitá je soľ a rasca, nič ďalšie pridávať netreba. Rozhodne sa však treba obrniť trpezlivosťou a nebyť pri pomalom pečení príliš zvedavý. Presne tak, rúru zbytočne neotvárajte, kačka sa vám určite nepripáli. Odmenou za dlhé čakanie bude pre vás lahodná delikatesa, ktorou počas nedeľného obeda ohúrite rodinu aj priateľov.   


Chcete čítať viac takýchto článkov? Sledujte nás aj na Facebooku!

Zdroj: plnielanu.sk
Odporúčame