FOTORECEPT Rýchlovka s cícerom pre hladné krky: Táto dobrota je hotová raz-dva, tá chuť vás ohúri!

(Zdroj: MZ)

Každý z nás pozná moment, keď ho prepadne hlad a zároveň si uvedomí, že nie je čas na vyváranie zložitých a zdĺhavých jedál. Presne v takomto prípade vždy siahneme po overenej klasike. Výborné cícerové cestoviny so syrom. Poďte si ich pripraviť spolu s nami.

Potrebujeme:

  • ryžové rezance
  • 2 konzervy cíceru
  • 2 kokosové mlieka
  • 250 gramov gorgonzoly
  • sušené paradajky
  • cherry paradajky
  • kurkumu
  • karí korenie
Ingrediencie na cícerové cestoviny (Zdroj: súkromný archív M.Z.)

Postup:

  1. Do hrnca dáme cícer bez nálevu. Zalejeme ho kokosovým mliekom (musí byť originál v plechovke, pozor aby to nebol kokosový nápoj!). Chvíľu povaríme.
Výhodou je použitie už vopred zavareného cíceru (Zdroj: súkromný archív M.Z.)

2. Pridáme nakrájané cherry a sušené paradajky a opäť chvíľu povaríme. Po približne 5 minútach pridáme štipku kurkumy a karí.

Potrebné sú nielen čerstvé, ale aj sušené rajčiny (Zdroj: súkromný archív M.Z.)

3. Nakrájame si gorgonzolu a za stáleho miešania ju pridáme k ostatným ingredienciám do hrnca. Varíme, kým sa neprepoja chute. Neodporúčame zameniť gorgonzolu za žiadny iný syr, ani nivu, pretože tento recept stojí práve na gorgonzole, ktorá urobí tú najlepšiu chuť.

Opatrne dáme malé množstvo soli. Neprežeňte to s ňou, naozaj stačí iba trošičku. Kto má rád pikantné jedlá, môže pridať aj štipku čili.

Nutné je použiť gorgonzolu, iný syr neurobí želanú chuť (Zdroj: súkromný archív M.Z.)

4. Medzitým si v hrnci zalejeme horúcou prevarenou vodou ryžové rezance a povaríme ich na slabom ohni približne 10 minút. Po ich uverení scedíme.

5. Rezance zmiešame s omáčkou a ešte teplé môžeme servírovať. Takto pripravené cestoviny môžeme dozdobiť nasekaným koriandrom alebo lístkami čerstvého špenátu. Dobrú chuť!

Vyskúšajte tento recept, rozhodne neoľutujete (Zdroj: súkromný archív M.Z.)


Zdroj: plnielanu.sk
Odporúčame