Čokoládové koláčiky: Sú pochúťkou pre všetky ročníky

Čokoládový koláč

sxc.hu

Milujeme ju všetci. Čokoláda, čokoláda a ešte raz čokoláda. Tabuľka tejto dobroty, vyrobená z kakaových bôbov už pobláznila milióny ľudí. Čo takto vykúzliť si z nej delikátne zákusky, ktoré nezaberú veľa času, ani energie, no vaše jazýčky si na nich skvelo pochutia? Nechajte sa inšpirovať.

Hnedo-biely čokoládovník

Potrebujeme:

  • 2 hrnčeky polohrubej múky
  • 100 g čokolády
  • 2 vajcia
  • 1 hrnček cukru
  • 1 hrnček mlieka
  • ½ hrnčeka oleja
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 lyžica kakaa
  • malinový lekvár
  • biela čokoláda

Postup: Čokoládu nastrúhame na hrubšom strúhadle a následne všetky ingrediencie spolu zmiešame. Vymiešané cesto vylejeme na plech vymastený maslom a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 °C až kým nebude hotový. Po upečení vyberieme koláč z rúry, natrieme ho malinovým lekvárom a posypeme nastrúhanou bielou čokoládou.


Mohlo by vás zaujať: Ríbezľové pečené koláče: Ktorú z týchto dobrôt pripravíte ako prvú?


Šťavnatý čokoládový zákusok

Potrebujeme:

  • 5 vajec
  • 1 hrnček polohrubej múky
  • 1 hrnček cukru
  • 1 hrnček oleja
  • 1 hrnček Granka
  • 1 prášok do pečiva
  • ½ hrnčeka uvarenej osladenej rozpustnej kávy
  • malinový džem
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 200 g čokolády

Postup: Vajcia rozšľaháme a zmiešame ich spolu s cukrom, múkou, Grankom, olejom a práškom do pečiva. Zmes vylejeme na maslom vymastený plech. Dáme upiecť do rúry na 30 – 40 minút pri teplote 180°C. Po upečení ho necháme vychladnúť, pokvapkáme kávou a potrieme malinovým džemom. Potrieme čokoládovou polevou, ktorú sme vyrobili roztopením čokolády v sladkej smotane.


Mohlo by vás zaujať: Milujete maliny? Vyskúšajte si z nich pripraviť tieto sladké dobroty


Čokoládový koláč na spôsob brownies

Potrebujeme:

  • 150 g orechov
  • 100 g masla
  • 200 g čokolády
  • 80 g cukru
  • 4 vajcia
  • 80 g mletých mandlí
  • 5 lyžíc strúhanky

Postup: Čokoládu roztopíme v masle a vmiešame ku nim polovicu cukru a žĺtka. Bielky začneme šľahať, vmiešame do nich zvyšný cukor a došľaháme. Jednu lyžicu bielok vmiešame do čokoládovej zmesi, spoločne s mandľami a strúhankou. Primiešame aj zvyšok bielkov. Cesto nalejeme na plech, posypeme orechmi a dáme upiecť (rúra cca na 180 stupňov). Po upečení necháme cesto aspoň 15 minút odpočívať a až potom pokrájame.


Poznáte nejaký zaujímavý tip na prípravu čokoládového zákusku? Podeľte sa oň s ostatnými čitateľmi v diskusii.

Zdroj: sxc.hu, sxc.hu, Nela

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close