Palacinky zbožňuje hádam každý z nás. Potrebujete len pár surovín, dobrú panvicu a chutné raňajky, či večera pre celú rodinu je na stole. Sladké palacinky s džemom, prípadne s nuttelou je stará dobrá klasika ale skúšali ste niekedy palacinky na slano?
Tieto palacinky nie sú ani zďaleka len také obyčajné. Ak do palacinkového cesta pridáte zdravú cviklu a palacinky naplníte čerstvou májovou bryndzou, objavíte dokonalé spojenie chutí. K tomu za hrsť mladého špenátu a na tanieri dostanete všetky farby jari.
Potrebujete:
- stredne veľká červená repa
- 150 g hladká špaldová múka
- 2 vajíčka
- 100 ml mlieko
- olivový olej
- 60 g bryndza
- 2 PL čerstvý syr, napríklad Lučina
- 1 PL smotanový jogurt
- 2 hrste listový špenát
- 1 jarná cibuľka
- soľ, mleté čierne korenie
Postup:
Červenú repu uvarte v osolenej vode do mäkka, zbavte šupky a rozmixujte tyčovým mixérom na kašu. Pridajte múku, vajíčka, mlieko, štipku soli a vymiešajte. Cestíčko nechajte 10 minút odpočinúť a môžete sa pustiť do pečenia.
Panvicu potrite olejom, nechajte dobre rozohriať a urobte klasické palacinky. Hotové nechajte vychladnúť.
Plnku do palaciniek môžete urobiť už deň vopred aby dobre stuhla v chladničke. Nič sa ale nestane keď použijete čerstvú. V miske zmiešajte bryndzu, čerstvý syr, jogurt a pridajte soľ a korenie podľa chuti.. Pokiaľ vám neprekáža výrazná aróma cesnaku, pridajte do zmesi 1 roztlačený strúčik. Každú palacinku naplňte plnkou, posypte nasekanou jarnou cibuľkou, listami mladého špenátu a zrolujte.
Tip gazdinky: Palacinky chutia najlepšie, keď ich pred podávaním odložíte ešte na hodinku do chladničky. Avšak vyzerajú tak dobre, že vám nemôžeme zazlievať, ak sa do nich pustíte hneď.
Zdieľať na