Recept na dnes: Po slaných palacinkách z červenej repy sa len tak zapráši!

Cviklové palacinky

Recept na cviklové palacinky s bryndzou by ste mali určite vyskúšať! (Zdroj: gettyimages)

Palacinky zbožňuje hádam každý z nás. Potrebujete len pár surovín, dobrú panvicu  a chutné raňajky, či večera pre celú rodinu je na stole. Sladké palacinky s džemom, prípadne s nuttelou je stará dobrá klasika ale skúšali ste niekedy palacinky na slano?

Tieto palacinky nie sú ani zďaleka len také obyčajné. Ak do palacinkového cesta pridáte zdravú cviklu a palacinky naplníte čerstvou májovou bryndzou, objavíte dokonalé spojenie chutí. K tomu za hrsť mladého špenátu a na tanieri dostanete všetky farby jari.

Potrebujete:

  • stredne veľká červená repa
  • 150 g hladká špaldová múka
  • 2 vajíčka
  • 100 ml mlieko
  • olivový olej
  • 60 g bryndza
  • 2 PL čerstvý syr, napríklad Lučina
  • 1 PL smotanový jogurt
  • 2 hrste listový špenát
  • 1 jarná cibuľka
  • soľ, mleté čierne korenie

Postup:

Červenú repu uvarte v osolenej vode do mäkka, zbavte šupky a rozmixujte tyčovým mixérom na kašu. Pridajte múku, vajíčka, mlieko, štipku soli a vymiešajte. Cestíčko nechajte 10 minút odpočinúť a môžete sa pustiť do pečenia.

Panvicu potrite olejom, nechajte dobre rozohriať a urobte klasické palacinky. Hotové nechajte vychladnúť.

Plnku do palaciniek môžete urobiť už deň vopred aby dobre stuhla v chladničke. Nič sa ale nestane keď použijete čerstvú. V miske zmiešajte bryndzu, čerstvý syr, jogurt a pridajte soľ a korenie podľa chuti.. Pokiaľ vám neprekáža výrazná aróma cesnaku,  pridajte do zmesi 1 roztlačený strúčik. Každú palacinku naplňte plnkou, posypte nasekanou jarnou cibuľkou, listami mladého špenátu a zrolujte.

Tip gazdinky: Palacinky chutia najlepšie, keď ich pred podávaním odložíte ešte na hodinku do chladničky. Avšak vyzerajú tak dobre, že vám nemôžeme zazlievať, ak sa do nich pustíte hneď.

Zdroj: plnielanu.sk
Odporúčame