Recept na dnes: Po slaných palacinkách z červenej repy sa len tak zapráši!

Cviklové palacinky

Recept na cviklové palacinky s bryndzou by ste mali určite vyskúšať! (Zdroj: gettyimages)

Palacinky zbožňuje hádam každý z nás. Potrebujete len pár surovín, dobrú panvicu  a chutné raňajky, či večera pre celú rodinu je na stole. Sladké palacinky s džemom, prípadne s nuttelou je stará dobrá klasika ale skúšali ste niekedy palacinky na slano?

Tieto palacinky nie sú ani zďaleka len také obyčajné. Ak do palacinkového cesta pridáte zdravú cviklu a palacinky naplníte čerstvou májovou bryndzou, objavíte dokonalé spojenie chutí. K tomu za hrsť mladého špenátu a na tanieri dostanete všetky farby jari.

Potrebujete:

  • stredne veľká červená repa
  • 150 g hladká špaldová múka
  • 2 vajíčka
  • 100 ml mlieko
  • olivový olej
  • 60 g bryndza
  • 2 PL čerstvý syr, napríklad Lučina
  • 1 PL smotanový jogurt
  • 2 hrste listový špenát
  • 1 jarná cibuľka
  • soľ, mleté čierne korenie

Postup:

Červenú repu uvarte v osolenej vode do mäkka, zbavte šupky a rozmixujte tyčovým mixérom na kašu. Pridajte múku, vajíčka, mlieko, štipku soli a vymiešajte. Cestíčko nechajte 10 minút odpočinúť a môžete sa pustiť do pečenia.

Panvicu potrite olejom, nechajte dobre rozohriať a urobte klasické palacinky. Hotové nechajte vychladnúť.

Plnku do palaciniek môžete urobiť už deň vopred aby dobre stuhla v chladničke. Nič sa ale nestane keď použijete čerstvú. V miske zmiešajte bryndzu, čerstvý syr, jogurt a pridajte soľ a korenie podľa chuti.. Pokiaľ vám neprekáža výrazná aróma cesnaku,  pridajte do zmesi 1 roztlačený strúčik. Každú palacinku naplňte plnkou, posypte nasekanou jarnou cibuľkou, listami mladého špenátu a zrolujte.

Tip gazdinky: Palacinky chutia najlepšie, keď ich pred podávaním odložíte ešte na hodinku do chladničky. Avšak vyzerajú tak dobre, že vám nemôžeme zazlievať, ak sa do nich pustíte hneď.

Zdroj: plnielanu.sk

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close