Hľadáte dobrý recept na čínu? Vyskúšajte tento, na jedlo z reštaurácie razom zabudnete

Recept na dobrú čínu

Vyskúšajte overený recept na dobrú čínu (Zdroj: GettyImages)

Čínska kuchyňa je vskutku jedinečná. Nikde na svete niet kuchárov, čo by z mála navarili tak veľa vynikajúceho jedla. Základ tkvie v jednoduchosti, čerstvosti a v harmónii použitých surovín. A najlepšie je, že dobrú čínu si dokážete uvariť aj doma. Na obyčajnej panvici a z bežne dostupných ingrediencií.

Budeme potrebovať:

  • 0,5 kg vykostených kuracích stehien
  • 2 lyžičky sladkého kari
  • 1 lyžičku drvenej rasce
  • 2 lyžičky kukuričného škrobu
  • soľ
  • rastlinný olej
  • 1 veľkú mrkvu
  • 1 červenú papriku
  • 1/2 póru
  • 2 hrste bambusových klíčkov
  • 2 dcl vody
  • 1 lyžicu bieleho octu
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • 2 lyžičky trstinového cukru
  • štipku kurkumy

Mohlo by vás zaujať: Jarné rolky či kung pao: Pripravte si chutnú „čínu“ aj u seba doma


Postup:

  1. Umyté a osušené stehná nakrájame na pásiky, premiešame s kari korením, rascou, 1 lyžičkou škrobu a trochou soli. Necháme odpočívať a zatiaľ si pripravíme zeleninový základ s omáčkou.
  2. Mrkvu a papriku nakrájame na tenučké rezance, pór na kolieska (ak nemáte zručnosť čínskeho kuchára, pokojne si pomôžte krájačom). Zeleninu opražíme na rozpálenom oleji tak, aby zmäkla, no zostala chrumkavá.
  3. V čistej miske rozmiešame vodu s octom a sójovkou. Pridáme cukor, 1 lyžičku škrobu a kurkumu. Zmesou polejeme zeleninu a necháme prejsť varom aby omáčka zhustla. Ak by sa nám zdala riedka, pridáme ešte trocha škrobu, rozmiešaného vo vode.
  4. Mäso iba sprudka opražíme a spolu s výpekom premiešame so zeleninou. A príloha? Zatiaľ, čo paličky môže nahradiť vidlička, ryža k číne musí byť.


Zdroj: Plnielanu.sk
Odporúčame