Dva koláče na nedeľu: Potešia chuťou aj jednoduchou prípravou

koláč

anncoojournal.com

Chceli by ste si osladiť nedeľu, nemáte však náladu či schopnosti na komplikované vypekanie? Nie nadarmo sa hovorí, že v jednoduchosti je krása. Preto vám ponúkame dva recepty, ktoré zvládne aj pekár začiatočník, chuťou však uspokoja aj ozajstných labužníkov. Ich príprava vám nezaberie viac ako hodinku, pochutnávať si však na nich budete oveľa dlhšie.

Ovocné potešenie

Jednoduchosť týchto receptov spočíva v tom, že všetky suroviny meriame pomocou jedného hrnčeka s objemom 1,5-2 dcl.

Potrebujeme:

  • 2,5 hr hrubej múky
  • 1,5 hr kryštálového cukru
  • 1 hr mlieka
  • 0,5 hr oleja
  • 2 -3 vajíčka
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • a akékoľvek  ovocie, najlepšie čerstvé

Postup:

V mise ručne alebo mixérom vymiešame vajcia a cukor. Postupne prilievame olej, potom mlieko. Prisypeme vanilkový cukor a prášok do pečiva. Nakoniec pridáme múku. Cesto by malo byť husté, ale liate. Vylejeme na vymastený a vysypaný plech, a na povrch rozložíme ovocie. Pečieme pri 200 stupňoch asi 30 min. Ak máme kyslejšie ovocie, môžeme po vybratí z rúry ešte posypať práškovým cukrom.


Tiež by vás mohlo zaujať: Maškrtenie bez výčitiek: Upečte si tieto dve dobroty aj bez cukru!


Maková pochúťka

Potrebujeme:

  • 3 hr polohrubej múky
  • 2 hr kryštálového cukru
  • 2 hr mlieka
  • 1 hr maku nepomletého
  • 0,5 hr oleja
  • 2 -3 vajíčka
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • Lekvár alebo džem

Postup:

V mise ručne alebo mixérom vymiešame vajcia a cukor, postupne prilievame olej, potom mlieko. Prisypeme mak. Nakoniec pridáme múku s práškom do pečiva. Cesto by malo byť husté, ale liate. Vylejeme na vymastený a vysypaný plech. Pečieme pri 200 stupňoch asi 30-40 min. Po vybratí z rúry ešte teplý potrieme lekvárom alebo džemom. Môže ho urobiť aj s čokoládovou polevou. Tú však nanášame až na vychladnutý koláč.

Zdroj: anncoojournal.com, anncoojournal.com, Janka

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close