Recept na dnes: Dajte šancu krúpam, takto ich nespoznáte – pripravte si výborný pokrm na taliansky spôsob

Fazulove krupoto

Vyskúšajte výborné fazuľové krupoto Zdroj: Instagram/varievky)

Krúpy v modernej gastronómii veľmi nevídať. Pritom ide o lacnú, chutnú a zdravú potravinu. Dokonca proti iným obilninám obsahujú pomerne vysoký obsah bielkovým. Krúpy sú taktiež bohaté na vitamíny, minerály a odvar z nich je overený liek na zlé trávenie. Dajte im šancu a vyskúšajte recept na krémové fazuľové krupoto v štýle talianskej kuchyne.

Budeme potrebovať:

  • 1 veľkú cibuľu
  • olivový olej
  • 200 g jačmenných krúp
  • 3 dcl suchého bieleho vína
  • 1,5 l zeleninového vývaru
  • 200 g zelených fazuľových strukov
  • 400 g červenej fazule z konzervy
  • hrsť sušených paradajok
  • mleté čierne korenie
  • parmezán podľa chuti
  • soľ podľa potreby
  • čerstvú alebo sušenú bazalku

Postup:

Najprv si očistíme cibuľu, nadrobno ju nakrájame a speníme na oleji. Pridáme krúpy, chvíľu restujeme a podlejeme vínom. Keď sa víno odparí, prilejeme naberačku vývaru a za občasného miešania počkáme, kým krúpy všetok vývar vstrebú. Prilejeme ďalšiu naberačku a takto pokračujeme, kým sú krúpy polomäkké.

Do hrnca s krúpami vhodíme zelené fazuľové struky a prilievame zvyšok vývaru až kým sa celý minie a krúpy úplne zmäknú. Červenú fazuľu zlejeme z nálevu a spolu so sušenými paradajkami premiešame s krúpovou zmesou. V záverečnej časti pridáme čierne mleté korenie a nastrúhaný parmezán, ktorý vytvorí krémovú konzistenciu, typickú pre talianske rizoto.

Podľa vlastnej chuti môžeme pridať soľ alebo korenie. Fazuľové krupoto ozdobíme bazalkou a podávame ešte teplé.

Zdroj: plnielanu.sk

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close