FOTORECEPT Rokmi overená klasika: Bravčové plátky na hubách, najlepšie chutia s tarhoňou

Foto: Michaela

Chutná klasika, ktorá nesklame (Zdroj: Michaela)

Pokiaľ ste si tento rok priniesli domov lesnú úrodu v  podobe húb alebo máte ešte nejaké minuloročné sušené zásoby, tento recept je skvelá možnosť, ako ich zužitkovať a  pritom sa výdatne a  chutne najesť. Bravčové plátky s tarhoňou sú overená klasika, ktorá nesklame.

Potrebujeme:

– malú misku sušených lesných húb
– 1 kg bravčového mäsa
– 500 g tarhone
– hermelín/encián
– väčšiu cibuľu
– olej
– čerstvé bylinky
– soľ, korenie

Postup:

Foto: Michaela
1. Mäso si nakrájame na plátky. Ak je potrebné, naklepeme. 
Foto: Michaela
2. Nesolíme, iba okoreníme a  sprudka opečieme z  oboch stranách. 
Foto: Michaela
3. Zalejeme vodou, pridáme čerstvé bylinky. Dáme piecť do rúry. 
Foto: Michaela
4. Sušené huby namočíme do vody. 
Foto: Michaela
5. Pripravíme si prílohu. Tarhoňu nasucho opražíme na panvici.  
Foto: Michaela
6. Guličky budú postupne tmavnúť. Keď budú pekne do hneda prilejeme 2-3 PL oleja. 

Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Prejedli ste sa kuracieho? Toto bravčové mäso na tymiane vám zachutí


Foto: Michaela
7. Chvíľu miešame a  nakoniec zalejeme vodou a osolíme.
Foto: Michaela
8. Na 500 g tarhone odporúčame 750 ml vody. Necháme zovrieť. 
Foto: Michaela
9. Tarhoňu zakryjeme a  necháme dovariť na najslabšom plameni alebo na zohriatej, ale vypnutej platni. Trvá to približne 25 minút.
Foto: Michaela
10. Huby precedíme, ale vodu z nich si necháme. 
Foto: Michaela
11. Hermelín nakrájame na kocky.
Foto: Michaela
12. Na masle si opražíme cibuľku, ktorú posolíme. 

Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Bravčové mäso so zemiakovými fašírkami: Skúste túto silnú kombináciu!


Foto: Michaela
13. Pridáme huby. 
Foto: Michaela
14. Medzitým sledujeme mäso v rúre, aby sa neodparila voda. 
Foto: Michaela
15. Opečené huby zalejeme vodou z  nich, pridáme hermelín.

Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Bravčové fašírky zapečené s mozzarellou a rajčinami: Klasika po novom


Foto: Michaela
16. Omáčku miešame, kým sa nám hermelín nerozpustí.
Foto: Michaela
17. Pokiaľ máme mäso mäkké, zalejeme omáčkou a  necháme ešte 10 minút v  rúre. 
Foto: Michaela
 18. Podávame s  tarhoňou.  

Aké chutné jedlá si z bravčoviny pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom recepty v diskusii pod článkom.

Zdroj: Michaela
Odporúčame