Brokolica je veľmi zdravá zelenina, no nie všetkým chutí. Táto polievka je veľmi jemná, a navyše sa v nej prepájajú viaceré chute, ktoré spolu skvele ladia a robia ju zaujímavejšou a chutnejšou. Určite ju odporúčam vyskúšať aj tým, ktorí brokolicu až tak nemusia. Dochuťte si ju natrhanou mozarellou, nastrúhaným parmezánom, či paradajkami a nebudete sa jej vedieť nabažiť.
Brokolica je veľmi zdravá zelenina, no nie všetkým chutí. Táto polievka je veľmi jemná, a navyše sa v nej prepájajú viaceré chute, ktoré spolu skvele ladia a robia ju zaujímavejšou a chutnejšou. Určite ju odporúčam vyskúšať aj tým, ktorí brokolicu až tak nemusia. Dochuťte si ju natrhanou mozarellou, nastrúhaným parmezánom, či paradajkami a nebudete sa jej vedieť nabažiť.
Potrebujeme:
- 1 stredne veľkú brokolicu
- 1 l vody
- 2 mrkvy
- 1 veľký zemiak
- 4 strúčiky cesnaku
- maslo
- 1 zeleninový bujón
- trochu petržlenovej vňate
- soľ, korenie
Postup:
![]() |
Do hrnca si dáme roztopiť maslo, do ktorého dáme rozpučené strúčiky cesnaku a chvíľu na ňom podusíme nakrájanú mrkvu. Zalejeme vodou, pridáme bujón (kto nechce, nemusí) a nakrájaný, nasolený zemiak. |
Mohlo by vás zaujať: Zapekané cestoviny s brokolicou: Jednoduchá príprava a výborná chuť dostane aj vás |
|
![]() |
Keď nám mrkva so zemiakom zmäknú, môžeme pridať ružičky z brokolice. |
![]() |
Necháme ešte 7-10 minút variť pod polootvorenou pokrievkou, nech nám zmäkne aj brokolica a môžeme pridať petržlenovú vňať. |
Mohlo by vás zaujať: Varená zelenina môže byť niekedy prospešnejšia ako surová: Ktoré druhy jesť ako? |
|
![]() |
Je čas použiť ponorný mixér a polievku rozmixovať na jemný krém. Dochutíme soľou a korením podľa chuti. |
![]() |
Na dozdobenie a dochutenie môžete použiť opečené krutóny, parmezán, či zeleninu podľa chuti. Dobrú chuť! |
Máte radi brokolicu? Aké jedlá z nej si doma pripravujete? Napíšte ostatným čitateľom v diskusii pod článkom.
Zdieľať na