Konzumácia rýb a morských plodov má bezpochyby priaznivé účinky na zdravie. Oveľa dôležitejšie je však čoraz viac hovoriť o tom, že je nutné obmedziť spotrebu týchto tvorov, keďže ich množstvo rapídne klesá. Masívne lovenie rýb a morských plodov tiež rapídne ničí oceány. Ak sa však rozhodnete z času na čas dopriať si jedlo, ktoré obsahuje morské plody, skúste ich skombinovať s cestovinami.
Potrebujeme
- 300 g morských plodov (mix)
- 2 smotany na varenie
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 ČL jemného škrobu
- provensálske korenie
- soľ
- mletý cesnak
- cestoviny podľa preferencie
- 1 PL olivového oleja
Postup
Morské plody necháme rozmraziť. Následne ich na panvici poopekáme. Ak pustia vodu, tú odlejeme. Potom pridáme k morským plodom trochu olivového oleja, pomiešame a opekáme ďalej.

Medzitým dáme do veľkého hrnca variť cestoviny podľa preferencie.

V menšej miske zmiešame trochu smotany na varenie so škrobom, provensálskym korením a sušeným cesnakom. Pridáme k morským plodom.

Do panvice prilejeme zvyšok smotany na varenie, pretlačený cesnak, trochu soli a poriadne zmiešame.

Za stáleho miešania varíme približne 15 minút.

Podávame s cestovinami. Vrch môžeme ozdobiť petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!

Zdieľať na