FOTORECEPT Už sa tešíte na leto? Privolajte si ho cestovinami frutti di mare!

Morské plody fotorecept

Morské plody s cestovinou vám pripomenú leto a more (Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Konzumácia rýb a morských plodov má bezpochyby priaznivé účinky na zdravie. Oveľa dôležitejšie je však čoraz viac hovoriť o tom, že je nutné obmedziť spotrebu týchto tvorov, keďže ich množstvo rapídne klesá. Masívne lovenie rýb a morských plodov tiež rapídne ničí oceány. Ak sa však rozhodnete z času na čas dopriať si jedlo, ktoré obsahuje morské plody, skúste ich skombinovať s cestovinami.

Potrebujeme

  • 300 g morských plodov (mix)
  • 2 smotany na varenie
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 ČL jemného škrobu
  • provensálske korenie
  • soľ
  • mletý cesnak
  • cestoviny podľa preferencie
  • 1 PL olivového oleja

Postup

Morské plody necháme rozmraziť. Následne ich na panvici poopekáme. Ak pustia vodu, tú odlejeme. Potom pridáme k morským plodom trochu olivového oleja, pomiešame a opekáme ďalej.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Medzitým dáme do veľkého hrnca variť cestoviny podľa preferencie.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

V menšej miske zmiešame trochu smotany na varenie so škrobom, provensálskym korením a sušeným cesnakom. Pridáme k morským plodom.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Do panvice prilejeme zvyšok smotany na varenie, pretlačený cesnak, trochu soli a poriadne zmiešame.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Za stáleho miešania varíme približne 15 minút.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Podávame s cestovinami. Vrch môžeme ozdobiť petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Ako sa vám páči náš magazín? Podeľte sa s nami o svoj názor


Zdroj: plnielanu.sk/MZ
Odporúčame