FOTORECEPT Sýta a zdravá polievka: Cícerová je výborná na nedeľný obed aj rýchlu večeru

Sýta a zdravá cícerová polievka (Zdroj: GettyImages)

Cícer je druh strukoviny bohatý na bielkoviny. Je to jedna z najzdravších surovín a pritom nie je tak známy a obľúbený v domácnostiach ako iné strukoviny. Mnohí ho používajú najmä do známej pochúťky nazývanej hummus, no dajú sa z neho v kuchyni vykúzliť rôzne druhy jedál. My dnes vyskúšame jednoduchú, no výživnú cícerovú polievku.

Potrebujeme:

  • 400 g cíceru (namočený cez noc, alebo z konzervy)
  • 1,2 l zeleninového vývaru
  • cibuľu
  • 2 mrkvy
  • 2 strúčiky cesnaku
  • olej
  • 1 ČL drvenej rasce
  • 1 ČL mletej červenej papriky
  • soľ, korenie

Postup:

Cícer dáme variť. V druhom hrnci si opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, následne pridáme prelisovaný cesnak.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Guľôčky z cíceru v placke: Skúste domácu exotiku na tanieri


Pridáme soľ, korenie, rascu, červenú papriku a chvíľku povaríme cibuľu aj s korením.
Do hrnca vložíme nakrájanú mrkvu, ktorú chvíľu restujeme.

Mohlo by vás zaujímať: V Bratislave si môžete pochutiť na svetovej špecialite: Hlavné mesto je centrum hummusu


Zalejeme zeleninovým vývarom a necháme variť.
Uvarený cícer scedíme a pridáme do polievky vo chvíli, keď je mrkva uvarená. Necháme ešte spolu chvíľu povariť. Následne je polievka hotová.

 


Chcete čítať viac takýchto článkov? Sledujte nás aj na Facebooku!

Zdroj: plnielanu.sk, plnielanu.sk

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close