Cícer je druh strukoviny bohatý na bielkoviny. Je to jedna z najzdravších surovín a pritom nie je tak známy a obľúbený v domácnostiach ako iné strukoviny. Mnohí ho používajú najmä do známej pochúťky nazývanej hummus, no dajú sa z neho v kuchyni vykúzliť rôzne druhy jedál. My dnes vyskúšame jednoduchú, no výživnú cícerovú polievku.
Potrebujeme:
- 400 g cíceru (namočený cez noc, alebo z konzervy)
- 1,2 l zeleninového vývaru
- cibuľu
- 2 mrkvy
- 2 strúčiky cesnaku
- olej
- 1 ČL drvenej rasce
- 1 ČL mletej červenej papriky
- soľ, korenie
Postup:
Cícer dáme variť. V druhom hrnci si opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, následne pridáme prelisovaný cesnak. | |
Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Guľôčky z cíceru v placke: Skúste domácu exotiku na tanieri |
|
Pridáme soľ, korenie, rascu, červenú papriku a chvíľku povaríme cibuľu aj s korením. | |
Do hrnca vložíme nakrájanú mrkvu, ktorú chvíľu restujeme. | |
Mohlo by vás zaujímať: V Bratislave si môžete pochutiť na svetovej špecialite: Hlavné mesto je centrum hummusu |
|
Zalejeme zeleninovým vývarom a necháme variť. | |
Uvarený cícer scedíme a pridáme do polievky vo chvíli, keď je mrkva uvarená. Necháme ešte spolu chvíľu povariť. Následne je polievka hotová. |
Chcete čítať viac takýchto článkov? Sledujte nás aj na Facebooku!
Zdieľať na