FOTORECEPT Čokoládová torta bez múky aj pečenia: Cez víkend je naša obľúbená, milujú ju deti aj dospelí!

Lucia

Lucia

Táto na prípravu mimoriadne jednoduchá torta v sebe snúbi výraznú chuť čokolády, sušienok a sviežosť tvarohu. Príprava nezaberie viac ako 40 minút a čo je najlepšie – nemusí sa piecť. Najlepšie urobíte, ak ju pripravíte deň vopred, musí totiž minimálne 8 hodín odpočívať v chladničke. Vôbec sa nehrá na odtučnenú verziu, je na kalórie bohatá, no ak bude vaším najbližším prehreškom, isto neoľutujete. Je to perfektné spojenie chutí!

Budeme potrebovať:

• 300 gramov kakaových sušienok (keksov)
• 2 x 250 ml smotany na šľahanie (33 %)
• 500 g jemného tvarohu (bez hrudiek, vo vaničke)
• 4 kopcovité lyžice práškového cukru
• 180 g masla
• 2 x 100 g čokolády na varenie

Postup:

Lucia
1. Kakaové sušienky podrvíme na jemno. Môžete použiť akékoľvek vaše obľúbené (ja som použila keksy “Indián”).
Lucia
2. Rozpustíme 180 g masla a vlejeme ku kakaovej sypkej hmote. Dôkladne premiešame.

 

Lucia
3. Tortovú formu (priemer 30-32 cm) vystelieme papierom na pečenie (vystrihnutú do kruhu) a rovnomerme rozostrieme základ pre “korpus”. Nie je úplne lepivý. Vytuhne až v chladničke a stiahne do seba aj časť vlhkosti z plnky, čím sa prepojí. 

Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Výborná torta môže byť aj bez múky: Skúste náš tip!


Lucia
4. Vo vodnom kúpeli rozpustíme 100 g čokolády. 
Lucia
5. Medzitým si dohladka vymiešame 500 g tvarohu s 250 ml šľahačky a 4 lyžicami práškového cukru. Smotana nemusí byť vyšľaháná. Rozpustenú čokoládu necháme mierne vychladnúť a pridáme do bieleho základu. Miešame, kým sa všetko spolu neprepojí. 
Lucia
6. Na kakaový korpus natrieme bohatú vrstvu plnky. 

Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Vynikajúca nepečená torta: Poteší všetkých milovníkov čokolády


Lucia
7. Uhladíme a zarovnáme.
Lucia
8. V poslednom kroku si pripravíme ganache (ganáž). Zohrejeme 250 ml smotany na šľahanie, tesne pod bod varu. Čokoládu nalámeme na drobné kúsky a prelejeme ju horúcou smotanou. Miešame, kým sa nerozpustí. Ak sa nedarí ganache zjednotiť a nevzniká nám krásne lesklá čokoládová poleva, môžeme ju na chvíľu presunúť aj na mierny oheň. Necháme chvíľu vychladnúť a vylejeme na tortu. Ganache je lahodná poleva s rozmanitým využitím pri príprave dezertov. Pri krájaní nepraská ako “klasická” čokoládovo-margarínová poleva. 
Lucia
9. Môj TIP na záver – tmavú čokoládu v tomto recepte môžete nahradiť aj 2 krát 100 gramami kvalitnej bielej čokolády. Výborný výsledok je tiež zaručený. 

Plní elánu aj na Facebooku: Buďte v obraze a nenechajte si ujsť už žiadny zaujímavý článok

Zdroj: Lucia

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close