FOTORECEPT Čokoládová torta bez múky aj pečenia: Cez víkend je naša obľúbená, milujú ju deti aj dospelí!

Lucia

Lucia

Táto na prípravu mimoriadne jednoduchá torta v sebe snúbi výraznú chuť čokolády, sušienok a sviežosť tvarohu. Príprava nezaberie viac ako 40 minút a čo je najlepšie – nemusí sa piecť. Najlepšie urobíte, ak ju pripravíte deň vopred, musí totiž minimálne 8 hodín odpočívať v chladničke. Vôbec sa nehrá na odtučnenú verziu, je na kalórie bohatá, no ak bude vaším najbližším prehreškom, isto neoľutujete. Je to perfektné spojenie chutí!

Budeme potrebovať:

• 300 gramov kakaových sušienok (keksov)
• 2 x 250 ml smotany na šľahanie (33 %)
• 500 g jemného tvarohu (bez hrudiek, vo vaničke)
• 4 kopcovité lyžice práškového cukru
• 180 g masla
• 2 x 100 g čokolády na varenie

Postup:

Lucia
1. Kakaové sušienky podrvíme na jemno. Môžete použiť akékoľvek vaše obľúbené (ja som použila keksy “Indián”).
Lucia
2. Rozpustíme 180 g masla a vlejeme ku kakaovej sypkej hmote. Dôkladne premiešame.

 

Lucia
3. Tortovú formu (priemer 30-32 cm) vystelieme papierom na pečenie (vystrihnutú do kruhu) a rovnomerme rozostrieme základ pre “korpus”. Nie je úplne lepivý. Vytuhne až v chladničke a stiahne do seba aj časť vlhkosti z plnky, čím sa prepojí. 

Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Výborná torta môže byť aj bez múky: Skúste náš tip!


Lucia
4. Vo vodnom kúpeli rozpustíme 100 g čokolády. 
Lucia
5. Medzitým si dohladka vymiešame 500 g tvarohu s 250 ml šľahačky a 4 lyžicami práškového cukru. Smotana nemusí byť vyšľaháná. Rozpustenú čokoládu necháme mierne vychladnúť a pridáme do bieleho základu. Miešame, kým sa všetko spolu neprepojí. 
Lucia
6. Na kakaový korpus natrieme bohatú vrstvu plnky. 

Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Vynikajúca nepečená torta: Poteší všetkých milovníkov čokolády


Lucia
7. Uhladíme a zarovnáme.
Lucia
8. V poslednom kroku si pripravíme ganache (ganáž). Zohrejeme 250 ml smotany na šľahanie, tesne pod bod varu. Čokoládu nalámeme na drobné kúsky a prelejeme ju horúcou smotanou. Miešame, kým sa nerozpustí. Ak sa nedarí ganache zjednotiť a nevzniká nám krásne lesklá čokoládová poleva, môžeme ju na chvíľu presunúť aj na mierny oheň. Necháme chvíľu vychladnúť a vylejeme na tortu. Ganache je lahodná poleva s rozmanitým využitím pri príprave dezertov. Pri krájaní nepraská ako “klasická” čokoládovo-margarínová poleva. 
Lucia
9. Môj TIP na záver – tmavú čokoládu v tomto recepte môžete nahradiť aj 2 krát 100 gramami kvalitnej bielej čokolády. Výborný výsledok je tiež zaručený. 

Plní elánu aj na Facebooku: Buďte v obraze a nenechajte si ujsť už žiadny zaujímavý článok

Zdroj: Lucia
Odporúčame