FOTORECEPT Výborná torta môže byť aj bez múky: Skúste náš tip!

Mrkvová torta bez múky

plnielanu/Zora

V minulosti sme si na múčnych dobrotách puchutnávali jedna radosť, dnes sa ich však aspoň sčasti mnoho z nás snaží ombedziť. Obavy, že bez múky sa predsa len sotva sá upiecť dobrá torta, nie sú namieste . Vyskúšajte túto mrkvovo-orechovú a uvidíte, že si získa vaše srdce aj jazýček. Že nepatríte medzi veľkých fanúšikov mrkvy? Nevadí, jej prítomnosť v tomto zákusku si vlastne ani neuvedomíte.

Potrebujeme:

  • 60 g vlašských orechov
  • 60 gramov pekanových orechov (prípadne iného druhu podľa chuti, môžu byť aj všetky vlašské)
  • 120 g mrkvy
  • 50 g hnedého cukru
  • 4 vajcia
  • malinový džem (alebo iný podľa chuti)
  • 1 smotanu na šľahanie

Postup:

Pripravíme si jednotlivé ingrediencie. Mrkvu postrúhame. Žĺtka oddelíme od bielkov.

Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Trasená torta: Výborný a jednoduchý dezert nielen na sviatky


Žĺtky vyšľaháme s cukrom a dáme spolu s mrkvou do väčšej misky.
   

Orechy pomlieme a pridáme do misky.


Mohlo by vás zaujať: Pochúťky starých mám z nitrianskeho regiónu: Jablková torta či burgyňáše chutia aj dnes


Z bielkov si vyšľaháme sneh.
   

Pomaly pridávame k ostatným surovinám.


Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Vynikajúca nepečená torta: Poteší všetkých milovníkov čokolády


Potom zmes vlejeme do torty na pečenie a dáme piecť do vyhriatej rúry na 150 stupňov približne na pol hodinu.

   

Hotový korpus potrieme malinovým džemom, prípadne iným podľa chuti.


Mohlo by vás zaujať: Vynikajúce a zdravé torty: Zamaškrťte si aj bez kíl navyše


Na záver ozdobíme vyšľahanou šľahačkou.


Poznáte recepty na prípravu ďalších chutných tortičiek bez použitia múky? Napíšte ich ostatným čitateľom v diskusii pod článkom.

Zdroj: plnielanu/Zora, plnielanu.sk/Zora, Zora

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close