FOTORECEPT Domáci Cézar šalát: Výdatná a chutná večera za pár minút

Caesar šalát

plnielanu.sk

Tento šalát býva veľmi obľúbeným v reštauráciach počas obedových menu a samozrejme ešte väčším obľúbencom je u zákazníkov. My si nepripravíme úplne pravý Cézar šalát, ale podobnú verziu, ktorá je rovnako vynikajúca. Za použitia šalátu, kuracieho mäsa, bagetky a dressingu máte behom chvíle hotovú výživnú večeru alebo obed.

Mimochodom, prečo sa tento šalát volá Cézar? Nie, nie je to kvôli rímskemu cisárovi. Tvorcom šalátu je taliansky kuchár, ktorý pôsobil v Spojených štátoch – Cesare Cardini. Šalát vznikol údajne pri príležitosti osláv amerického Dňa nezávislosti a to 4. júla 1924.

Potrebujeme (4 porcie):

  • 500 g ľadového šalátu
  • 500 g kuracích pŕs
  • bagetu
  • 4 vajíčka
  • 3 PL majonézy
  • 30 g kapari
  • nastrúhaný parmezán
  • 1 PL horčice
  • 5 PL olivového oleja
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • sušené bylinky
  • soľ, korenie

Postup:

Do misky dáme majonézu, kapari, horčicu, smotanu, olivový olej a 30 g parmezánu.

Mohlo by vás zaujímať: VIDEOTIP Výdatný Cézar šalát od Jamieho Olivera: Inšpirujte sa jeho postupom


Suroviny rozmixujeme do krémového dressingu.
Šalát si opláchneme a natrháme na menšie časti.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Svieži šalát s limetkovým dresingom: Obed ako stvorený pre horúce dni


Vmiešame doň pripravený dressing.
Na troche oleja opražíme ochutené kocky kuracieho mäsa.

Mohlo by vás zaujímať: Famózny burger bez mäsa? Poradíme, ako na to! Je jednoduchý a chutí výborne


To isté spravíme s nakrájanou bagetkou ochutenou sušenými bylinkami.
Uvaríme vajíčka a nakoniec všetko naservírujeme na tanier.

Pripravujete si doma Caesar šalát? Napíšte ostatným čitateľom svoj recept v diskusii pod článkom.

Zdroj: plnielanu.sk, plnielanu.sk/Michaela, plnielanu.sk/Michaela

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close