Chrumkavé maslové praclíky majú radi všetci. Ale málokto si dá tú námahu a upečie ich doma. Domáce praclíky sa len tak nevidia a tie sladké už vôbec. Naservírujte rodine niečo netradičné z domácej kuchyne.
Budeme potrebovať:
- 200 g hladkej múky
- 120 g masla
- 60 g prírodného trstinového cukru
- 2 lyžičky mletej škorice
- 2 vaječné žĺtky
- 1 celé vajce
- kryštálový trstinový cukor a mletú škoricu na posyp
Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Nadýchané škoricové slimáky pre malých aj veľkých: Lepšie ako z pekárne a bez veľkej roboty!
Postup:
- Nájdeme hlbokú misu, do ktorej dáme všetky sypké ingrediencie. Dobre premiešame, spojíme s maslom, žĺtkami a vypracujeme hladké cesto. Aby sa nám s cestom lepšie pracovalo, zabalíme ho do potravinárskej fólie a odložíme na hodinu do chladničky.
- Vychladnuté cesto vytvarujeme do valca dlhého 30 cm a nakrájame na centimeter hrubé kolieska. Z koliesok ušúľame 25 centimetrov dlhé a tenké motúziky.
- Pustíme sa do tvarovania praclíkov. Chytíme oba konce motúzika a prekrížime smerom dnu. Cesto na spojoch mierne pritlačíme prstami.
- Praclíky preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme vyšľahaným vajíčkom a posypeme cukrom, premiešaným so škoricou. Upečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C. Keď praclíky chytia zlatistý nádych, sú hotové.
Zdieľať na
Zdieľaní