Recept na dnes: Domáce škoricové praclíky – očarí vás ich chuť, a tá vôňa!

Škoricové praclíky

Pripravte si doma netradičné škoricové praclíky (Zdroj: GettyImages)

Chrumkavé maslové praclíky majú radi všetci. Ale málokto si dá tú námahu a upečie ich doma. Domáce praclíky sa len tak nevidia a tie sladké už vôbec. Naservírujte rodine niečo netradičné z domácej kuchyne.

Budeme potrebovať:

  • 200 g hladkej múky
  • 120 g masla
  • 60 g prírodného trstinového cukru
  • 2 lyžičky mletej škorice
  • 2 vaječné žĺtky
  • 1 celé vajce
  • kryštálový trstinový cukor a mletú škoricu na posyp

Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Nadýchané škoricové slimáky pre malých aj veľkých: Lepšie ako z pekárne a bez veľkej roboty!


Postup:

  1. Nájdeme hlbokú misu, do ktorej dáme všetky sypké ingrediencie. Dobre premiešame, spojíme s maslom, žĺtkami a vypracujeme hladké cesto. Aby sa nám s cestom lepšie pracovalo, zabalíme ho do potravinárskej fólie a odložíme na hodinu do chladničky.
  2. Vychladnuté cesto vytvarujeme do valca dlhého 30 cm a nakrájame na centimeter hrubé kolieska. Z koliesok ušúľame 25 centimetrov dlhé a tenké motúziky.
  3. Pustíme sa do tvarovania praclíkov. Chytíme oba konce motúzika a prekrížime smerom dnu. Cesto na spojoch mierne pritlačíme prstami.
  4. Praclíky preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme vyšľahaným vajíčkom a posypeme cukrom, premiešaným so škoricou. Upečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C. Keď praclíky chytia zlatistý nádych, sú hotové.


Zdroj: Plnielanu.sk
Odporúčame