Načo kupovať škoricové slimáčiky v obchode, keď si môžete prichystať omnoho lepšie doma? Tento recept si zamilujete. Slimáky sú chutné, mäkké a pri pečení vám krásne prevoňajú domov. Sú výbornou pochúťkou na raňajky k poháru mlieka či kávy.
Potrebujeme (veľký plech):
– 700 g hladkej múky
– 42 g droždia
– 500 ml vlažného mlieka
– 80 g kryštálového cukru
– 100 g zmäknutého masla
na škoricovú plnku:
– 100 g zmäknutého masla
– 2x cukor extra škoricový
– 2 ČL mletej škorice
– 3 PL práškového cukru
Postup:

Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Pripravte si kuracie slimáky: Na šampiňónovo-pórovej omáčke sú skvelé



Mohlo by vás zaujať: Skvelé slané pochúťky: Hodia sa na grilovačky aj rodinnú oslavu



Mohlo by vás zaujať: Voňavé škoricové koláče: Osie hniezda či venčeky potešia nielen pred Vianocami



Na aké spôsoby si škoricové slimáky doma pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom tipy na recepty v diskusii pod článkom.
Zdieľať na