Poznať rôzne kuchynské triky je vždy výhoda, napríklad aj ten, ako vyrobiť karamelový krém z polevy. Super našľahaný krém totiž vďaka jednoduchému triku vznikne aj z tekutej polevy. Tou sa zvyčajne polievajú palacinky, lievance či zmrzlina. Ak vyskúšate tento postup, môžete sa tešiť z ultra jemnej konzistencie, ktorá ochutí a ozdobí každú tortu.
Ako vyrobiť karamelový krém z polevy
Na krém vám budú stačiť iba 3 ingrediencie, a to 250 g kryštálového cukru, 65 g masla a 200 ml smotany na šľahanie s minimálnym obsahom tuku 30 %.

Najskôr si cukor rozpustíme v hrnci na karamel. Dobre miešame, aby nezhorkol a aby bol kompletne roztopený. Potom primiešame na kocky nakrájané maslo a dobre premiešame.

Keď nám vznikne hladká a tekutá zmes, opatrne prilejeme smotanu na šľahanie a opäť dobre miešame aspoň 2 minúty. Zmes bude peniť, bublať a mala by nám vzniknúť hustejšia konzistencia. Tento krémový karamel prelejeme do sklenej misy.

Trochu vychladnutý karamel vložíme do chladničky na 15 minút. Potom ho 10 sekúnd budeme šľahať ručným mixérom a zmes vložíme ešte na 10 minút do mrazničky. Potom ho už vyšľaháme do svetlejšej a nadýchanejšej verzie a tento krém môžeme použiť na koláče, torty, muffiny alebo ho dať do uzatvárateľného pohára do chladničky a urýchlene spotrebovať.
Zdieľať na
Zdieľaní