Netradičné rebarborové mojito ste ešte možno nepili, ale nič vám nebráni v tom, aby ste si ho doma pripravili. Nepotrebujete na to žiaden špeciálny kurz ani dlhoročné skúsenosti barmana. Ak vás už omrzela rebarborová bublanina a chcete si túto zeleninu vychutnať v inej podobe, vyskúšajte tento nápoj. Vďaka osviežujúcej chuti vám spríjemní horúce dni. Samozrejme, môžete si ho pripraviť aj bez alkoholu a jeho zaujímavú farbu docielite tak, že zvolíte výrazne červené stonky.
Potrebujeme
- šťava z 2 limetiek
- 2 PL cukru
- 15 lístkov čerstvej mäty
- 1 diel bieleho rumu
- 3 diely perlivej vody
- 1 šálka rebarborového džúsu
- ľad
Potrebujeme na rebarborovú šťavu
- 450 g rebarborových stoniek nakrájaných na malé kúsky
- ¼ šálky cukru alebo iného sladidla
- 1 šálka vody
Postup
- V miske alebo v mažiari potlčieme mätové lístky s cukrom, aby uvoľnili arómu. Potom nalejeme šťavu z limetiek a premiešame.
- Túto zmes rozdelíme do dvoch pohárov a do každého pridáme ½ šálky rebarborovej šťavy.
- Rebarborovú šťavu si pripravíme tak, že kúsky rebarbory dáme do hrnca s vodou a cukrom. Varíme na miernom plameni asi 10 až 15 minút.
- Ak je rebarbora kyslá, podľa potreby pridáme ešte cukor. Odstavíme z variča a precedíme.
- Rum si rozdelíme na polovicu a pridáme do oboch pohárov tak, aby sme mali zaplnené asi ¾ pohárov.
- Dolejeme perlivou vodou, pridáme ľad a ozdobíme kúskom rebarbory a niekoľkými mätovými lístkami.
- Rebarborové mojito premiešame a podávame.
Zdieľať na