Inšpiráciu na dobré dezerty nájdeme všade. Dokonca aj v letáku známeho obchodného reťazca. Medzi akciami na nás vyskočil recept na cheesecake brownie od Veroniky Bušovej. Dva fantastické koláče na jednom plechu! Tomu sa nedá odolať. Hneď sme utekali do obchodu a vyskúšali tento pomerne jednoduchý dezert doma. Výsledok možno nevyzeral ako originál ale chuťovo nás ohromil. Odporúčame ho ako výborný rýchly koláč na oslavu alebo pre návštevu.
Potrebujeme
Brownie
- 150 g kvalitnej horkej čokolády
- 150 g masla
- 200 g kryštálového cukru
- 3 vajcia
- štipku soli
- 130 g hladkej múky
- 30 g kakaa
Cheescake
- 400 g nátierky z čerstvého syra
- 70 g kryštálového cukru
- 15 g kukuričného škrobu (môže byť aj zemiakový)
- 2 vajcia
Postup
Čokoládu a maslo pomaly roztopíme vo vodnom kúpeli a v čistej mise vyšľaháme cukor s vajcami do krémovej peny.
K vyšľahaným vajciam pridáme roztopenú čokoládu, soľ, múku, kakao a vymiešame hladké cesto. Cesto má ľahkú, polotuhú konzistenciu. Do druhej misky dáme čerstvý syr, cukor, škrob, vajcia a vyšľaháme krém na cheesecake.
Plech s vyšším okrajom, v našom prípade zapekaciu misu, vystelieme papierom na pečenie a na dno rozotrieme čokoládové cesto.
Pokračujeme vrstvou cheescake krému. Skúsená cukrárka odporúča nanášať krém pomocou cukrárskeho vrecka. My sme ho jednoducho vyklopili z misky a rozotreli kuchynskou stierkou.
A nakoniec super cukrársky trik, ktorý si rozhodne zapamätáme. Vezmeme nôž a do krému urobíme zľahka pár zárezov od okraja po okraj formy. Akoby sme chceli do koláča vyrezať mriežku. Udeje sa to, že sa v mieste zárezu objaví tmavé cesto a vytvorí pekný kontrast v bielom kréme.
Koláč je pripravený na pečenie. Formu vložíme do rúry, vyhriatej na 170 °C a pečieme 25 – 30 minút. Cheesecake brownie necháme úplne vychladnúť, ideálne v chladničke. Potom ho môžeme vybrať z formy, odstránime papier a nakrájame na kocky. My sme si dovolili servírovanie s čerstvým bobuľovým ovocím. Ku koláčiku sa veľmi hodilo a ešte aj zakrylo malinké nedostatky.
Zdieľať na