FOTORECEPT Šošovicové fašírky sú hitom: Vyskúšajte zdravšiu verziu obľúbenej pochúťky

Šošovicové fašírky sú zdravším variantom obľúbenej mäsovej pochúťky (Zdroj: GettyImages)

Fašírky sú obľúbeným jedlom detí aj dospelých. Najlepšie chutia so zemiakmi a tatárskou omáčkou, avšak klasika z mletého mäsa pripravená na poriadnej dávke oleja dá tráveniu poriadne zabrať. Preto, keď nabudúce dostanete chuť na fašírky, vyskúšajte zdravší variant zo šošovice. Je bohatá na bielkoviny a obsahuje minimum tuku.

Budeme potrebovať:

– hrnček hnedej šošovice
– 3-4 lyžice jemných ovsených vločiek
– 3-4 lyžice vody
– 1 červenú cibuľu
– pár stoniek čerstvej zelerovej vňate
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 vajce
– 1 lyžičku mletej rasce
– soľ, mleté čierne korenie podľa chuti
– olivový olej


Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Zapekané fašírky so syrom sú šťavnaté a mäkučké: Skúste obľúbenú klasiku v novom šate!


Postup:

Šošovicové fašírky, Fotorecept, Postup
(Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

1. Vopred namočenú šošovicu uvaríme v osolenej vode domäkka, scedíme a necháme odkvapkať.

Šošovicové fašírky, Fotorecept, Postup
(Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

2. Šošovicu preložíme do misky, trocha roztlačíme pučidlom na zemiaky a zmiešame s vločkami. Vločky môžeme dopredu namočiť, fašírky budú vláčnejšie.

Šošovicové fašírky, Fotorecept, Postup
(Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

3. Cibuľu a zelerovú vňať nasekáme najemno a pridáme k šošovicovej zmesi Namiesto zelerovej vňate môžeme použiť petržlenovú vňať, koriander alebo iné čerstvé bylinky.

Šošovicové fašírky, Fotorecept, Postup
(Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

4. Nakoniec všetko spojíme vajcom, dochutíme pretlačeným cesnakom, rascou, soľou a korením.


Mohlo by vás zaujať: VIDEOTIP Fantastické vegetariánske fašírky: Ochutnajte chrumkavé kofty


Šošovicové fašírky, Fotorecept, Postup
(Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

5. Zo zmesi tvarujeme malé fašírky a ukladáme na plech, vystlaný papierom na pečenie.

Šošovicové fašírky, Fotorecept, Postup
(Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

6. Ešte pokvapkáme olivovým olejom a vložíme do rúry vyhriatej na 220 °C. Pečieme približne 15 minút, otočíme, opäť pokvapkáme olejom a pečieme ďalších 10 minút.

Šošovicové fašírky, Fotorecept, Postup
(Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

7. Šošovicové fašírky sú skvelé napríklad s kyslou smotanou, ktorá bude zdravším variantom majonézy. Chutiť vám budú aj na druhý deň a ak by predsa len nejaké zvýšili, môžete ich zamraziť do zásoby na časy, keď sa vám nebude chcieť variť.


Objavte ešte viac zaujímavých článkov, receptov a videí!

Zdroj: Plnielanu.sk
Odporúčame