FOTORECEPT Šošovicové fašírky sú hitom: Vyskúšajte zdravšiu verziu obľúbenej pochúťky

Šošovicové fašírky sú zdravším variantom obľúbenej mäsovej pochúťky (Zdroj: GettyImages)

Fašírky sú obľúbeným jedlom detí aj dospelých. Najlepšie chutia so zemiakmi a tatárskou omáčkou, avšak klasika z mletého mäsa pripravená na poriadnej dávke oleja dá tráveniu poriadne zabrať. Preto, keď nabudúce dostanete chuť na fašírky, vyskúšajte zdravší variant zo šošovice. Je bohatá na bielkoviny a obsahuje minimum tuku.

Budeme potrebovať:

– hrnček hnedej šošovice
– 3-4 lyžice jemných ovsených vločiek
– 3-4 lyžice vody
– 1 červenú cibuľu
– pár stoniek čerstvej zelerovej vňate
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 vajce
– 1 lyžičku mletej rasce
– soľ, mleté čierne korenie podľa chuti
– olivový olej


Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Zapekané fašírky so syrom sú šťavnaté a mäkučké: Skúste obľúbenú klasiku v novom šate!


Postup:

Šošovicové fašírky, Fotorecept, Postup
(Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

1. Vopred namočenú šošovicu uvaríme v osolenej vode domäkka, scedíme a necháme odkvapkať.

Šošovicové fašírky, Fotorecept, Postup
(Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

2. Šošovicu preložíme do misky, trocha roztlačíme pučidlom na zemiaky a zmiešame s vločkami. Vločky môžeme dopredu namočiť, fašírky budú vláčnejšie.

Šošovicové fašírky, Fotorecept, Postup
(Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

3. Cibuľu a zelerovú vňať nasekáme najemno a pridáme k šošovicovej zmesi Namiesto zelerovej vňate môžeme použiť petržlenovú vňať, koriander alebo iné čerstvé bylinky.

Šošovicové fašírky, Fotorecept, Postup
(Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

4. Nakoniec všetko spojíme vajcom, dochutíme pretlačeným cesnakom, rascou, soľou a korením.


Mohlo by vás zaujať: VIDEOTIP Fantastické vegetariánske fašírky: Ochutnajte chrumkavé kofty


Šošovicové fašírky, Fotorecept, Postup
(Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

5. Zo zmesi tvarujeme malé fašírky a ukladáme na plech, vystlaný papierom na pečenie.

Šošovicové fašírky, Fotorecept, Postup
(Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

6. Ešte pokvapkáme olivovým olejom a vložíme do rúry vyhriatej na 220 °C. Pečieme približne 15 minút, otočíme, opäť pokvapkáme olejom a pečieme ďalších 10 minút.

Šošovicové fašírky, Fotorecept, Postup
(Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

7. Šošovicové fašírky sú skvelé napríklad s kyslou smotanou, ktorá bude zdravším variantom majonézy. Chutiť vám budú aj na druhý deň a ak by predsa len nejaké zvýšili, môžete ich zamraziť do zásoby na časy, keď sa vám nebude chcieť variť.


Objavte ešte viac zaujímavých článkov, receptov a videí!

Zdroj: Plnielanu.sk

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close