Či už ste hubári, ktorí si svoje úlovky priniesli z lesa, alebo máte huby kúpené z trhu alebo supermarketu, všetci si z nich môžete pripraviť mimoriadne chutný obed. Navyše, dnešný recept je určený predovšetkým tým, ktorí sú milovníci cestovín. Cestoviny s lososom, paradajkami a spomínanými hubami, v našom prípade kuriatkami.
Tagliatelle sú Talianmi považované za najštandardnejšie vaječné cestoviny, tak ako sú špagety klasikou tých bezvaječných. Navyše, kým v zvyšku Európy je známa boloňská omáčka servírovaná s klasickými špagetami, v severnom Taliansku ju pripravujú práve s tagliatellami. Nesklame však ani náš recept – tagliatelle s kuriatkami a lososom.
Potrebujeme (4 osoby):
- 500 g tagliatelle
- 250 g kuriatok
- 400 g lososa
- 10 cherry paradajok
- 100 g schwarzwaldskej šunky
- 3 strúčiky cesnaku
- olivový olej
- ½ citróna
- maslo
- 200 g kyslej smotany
- soľ, korenie
Postup:
![]() |
Najprv si pripravíme ingrediencie. Na kúsky si nakrájame lososa (ktorého zbavíme kože), cherry paradajky, kuriatka, šunku a cesnak. |
Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Kuracie s kuriatkami a cestovinami: Tri chute v jednom ľahkom recepte |
|
![]() |
Na masle opečieme cesnak a šunku. Pridáme kuriatka, ktoré sme poriadne poumývali. Necháme podusiť. |
![]() |
K hubám pridáme lososa. Ochutíme soľou, korením a citrónom. |
Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Kalerábové cestoviny: Tri suroviny a obed je za pár minút hotový |
|
![]() |
Cherry paradajky tiež prihodíme, ale iba na 2-3 minútky. Polejeme kyslou smotanou a poriadne premiešame. |
![]() |
Uvarené tagliatelle zamiešame s omáčkou. Polejeme olivovým olejom. |
Mohlo by vás zaujímať: Cestoviny miluje snáď každý: Pozrite sa na 10 fantastických VIDEOtipov na ich spracovanie |
|
![]() |
Môžeme posypať nejakým syrom, napr. parmezánom. |
Aké najlepšie cestovinové jedlá si pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom recepty v diskusii pod článkom.
Zdieľať na