Fašírky z bravčového mäsa určite každý dobre pozná. V tomto recepte sme si pre Vás pripravili recept na fašírky trochu inak. A to obohatené o mozzarellu a paradajky, ktoré dodajú mäsu úplne iný rozmer a chuť.
Fašírky z bravčového mäsa určite každý dobre pozná. V tomto recepte sme si pre Vás pripravili recept na fašírky trochu inak. A to obohatené o mozzarellu a paradajky, ktoré dodajú mäsu úplne iný rozmer a chuť.
Potrebujeme:
(3 osoby):
- 500 g väčších zemiakov
- 500 g mletého mäsa
- cibuľu
- 2 strúčiky cesnaku
- vajíčko
- 2 PL paradajkového pretlaku
- 1 PL olivového oleja
- rascu
- soľ, korenie
- mletú červenú papriku
- 2 paradajky
- mozzarellu
- 150 g nivy
- 150 ml smotany na varenie
- cuketu
- mrazenú zeleninu
Postup:
![]() |
Nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak opečieme na panvici a zmiešame s mletým mäsom. Pridáme vajíčko, pretlak, ochutíme soľou a korením. |
Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Bravčové mäso so zemiakovými fašírkami: Skúste túto silnú kombináciu! |
|
![]() |
Zemiaky umyjeme, nakrájame na mesiačiky, dáme na plech. Z mletého mäsa vyformujeme 6 fašírok (alebo 8 menších). |
![]() |
Zemiaky osolíme, okoreníme, pridáme mletú papriku, rascu a olivový olej. |
Mohlo by vás zaujímať: VIDEOTIP Fantastické vegetariánske fašírky: Ochutnajte chrumkavé kofty |
|
![]() |
Na jednej panvici si postavíme smotanu, v ktorej rozpustíme nivu. Na ďalšej panvici si rozpálime olej, na ktorý dáme opražiť nadobrno nakrájanú cuketu. |
![]() |
Cuketu osolíme, okoreníme, pridáme mrazenú zeleninu. |
Mohlo by vás zaujímať: Špalda patrí k najzdravším potravinám: Pripravíte z nej diétnu polievku i fašírky |
|
![]() |
Fašírky so zemiakmi upečieme v rúre na 200°C. |
![]() |
Na každú fašírku položíme hrubý plátok paradajky a mozzarelly. |
Mohlo by vás zaujímať: Nielen príroda, ale aj jedlo hýri farbami: Tip na chutné obedy |
|
![]() |
Dáme do rúry ešte na pár minút. Ozdobíme čerstvou bazalkou alebo bazalkovým pestom. |
Máte radi fašírky? Na aké spôsoby si ich pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom svoje tipy v diskusii pod článkom.
Zdieľať na