K letu patria jednoduché, rýchle a hlavne ľahké jedlá, ktoré nezaťažia žalúdok. A nemusí ísť len o zeleninové šaláty. Ak si chcete dopriať niečo teplé, a pritom to mať na stole doslova ako lúsknutím prsta, je čas vyskúšať cestoviny s kuracím mäsom a zeleninou.
Ukážeme vám, že aj s minimom ingrediencií sa dá vykúzliť skvelá večera či obed. Navyše, recept si môžete prispôsobiť a namiesto kuraciny použiť napríklad morčacie či bravčové mäso. Pripravení? Tak poďme na to.
Potrebujeme
- 500 g kuracích pŕs
- 200 g cestovín (špirálky)
- 1 malú cibuľu
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 červenú papriku
- 1 žltú alebo zelenú papriku
- 1 karotku
- 150 g strúhanej mozzarely
- plechovku lúpaných paradajok
- bylinky (bazalka, oregano, tymian)
- soľ
- mleté čierne korenie
- mletú papriku
- olivový olej
Postup

Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na kocky. Cibuľu aj cesnak nasekáme nadrobno, papriku pokrájame na pásiky a mrkvu na polmesiačiky.

Na panvici rozpálime olej a kuracie mäso na ňom z obidvoch strán restujeme 2 minúty.

Osolíme a okoreníme. Pridáme cibuľu, cesnak, a chvíľu restujeme. Potom pridáme papriky, mrkvu a lúpané paradajky v omáčke, zakryjeme pokrievkou a varíme 4 minúty.

Vsypeme cestoviny, zamiešame, dolejeme vodou, a pod pokrievkou varíme približne 7 minút, respektíve podľa toho, ako dlho sa majú variť cestoviny (riaďte sa pokynmi na obale).

Pridáme nadrobno nasekané bylinky podľa vlastnej chuti.

Nakoniec posypeme strúhaným syrom, zakryjeme, a necháme chvíľku variť, kým sa syr neroztopí. Na tanieri môžeme ozdobiť lístkami bazalky. Dobrú chuť!

Zdieľať na