FOTORECEPT Tieto ľahké cestoviny budete zbožňovať: Stačí k nim pridať len kuracie mäso a zeleninu

Cestoviny, Fotorecept, Varenie

Chutné cestoviny sú ideálnym diétnym jedlom na leto (Zdroj: Plnielanu.sk/Mirka)

K letu patria jednoduché, rýchle a hlavne ľahké jedlá, ktoré nezaťažia žalúdok. A nemusí ísť len o zeleninové šaláty. Ak si chcete dopriať niečo teplé, a pritom to mať na stole doslova ako lúsknutím prsta, je čas vyskúšať cestoviny s kuracím mäsom a zeleninou.

Ukážeme vám, že aj s minimom ingrediencií sa dá vykúzliť skvelá večera či obed. Navyše, recept si môžete prispôsobiť a namiesto kuraciny použiť napríklad morčacie či bravčové mäso. Pripravení? Tak poďme na to.

Potrebujeme

  • 500 g kuracích pŕs
  • 200 g cestovín (špirálky)
  • 1 malú cibuľu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 červenú papriku
  • 1 žltú alebo zelenú papriku
  • 1 karotku
  • 150 g strúhanej mozzarely
  • plechovku lúpaných paradajok
  • bylinky (bazalka, oregano, tymian)
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • mletú papriku
  • olivový olej

Postup

Cestoviny, Fotorecept, Varenie
(Zdroj: Plnielanu.sk/Mirka)

Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na kocky. Cibuľu aj cesnak nasekáme nadrobno, papriku pokrájame na pásiky a mrkvu na polmesiačiky.

Cestoviny, Fotorecept, Varenie
(Zdroj: Plnielanu.sk/Mirka)

Na panvici rozpálime olej a kuracie mäso na ňom z obidvoch strán restujeme 2 minúty.

Cestoviny, Fotorecept, Varenie
(Zdroj: Plnielanu.sk/Mirka)

Osolíme a okoreníme. Pridáme cibuľu, cesnak, a chvíľu restujeme. Potom pridáme papriky, mrkvu a lúpané paradajky v omáčke, zakryjeme pokrievkou a varíme 4 minúty.

Cestoviny, Fotorecept, Varenie
(Zdroj: Plnielanu.sk/Mirka)

Vsypeme cestoviny, zamiešame, dolejeme vodou, a pod pokrievkou varíme približne 7 minút, respektíve podľa toho, ako dlho sa majú variť cestoviny (riaďte sa pokynmi na obale).

Cestoviny, Fotorecept, Varenie
(Zdroj: Plnielanu.sk/Mirka)

Pridáme nadrobno nasekané bylinky podľa vlastnej chuti.

Cestoviny, Fotorecept, Varenie
(Zdroj: Plnielanu.sk/Mirka)

Nakoniec posypeme strúhaným syrom, zakryjeme, a necháme chvíľku variť, kým sa syr neroztopí. Na tanieri môžeme ozdobiť lístkami bazalky. Dobrú chuť!

Cestoviny, Fotorecept, Varenie
(Zdroj: Plnielanu.sk/Mirka)

Sledujte náš Facebook

Zdroj: Plnielanu.sk
Odporúčame