Kto by nemal rád bábovku. Je rýchlo hotová, nadýchaná a sladká. Aspoň tá, ktorú zvyknete piecť pre deti na desiatu alebo ponúknuť susede ku káve. Taká bábovka môže byť ale vynikajúca aj na slano. Cesto je ľahké ako obláčik a ukrýva množstvo prekvapení v podobe obľúbených ingrediencií. Objavte novú chuť bábovky a vyskúšajte jednoduchý recept, inšpirovaný slnečným talianskom.
Budeme potrebovať:
- 3 vajcia
- 200 g hladkej múky
- 1/2 kypriaceho prášku
- 100 ml mlieka
- 150 ml olivového oleja
- 100 g mozzarelly
- 50 g parmezánu
- 80 g šunky
- 100 g olív
- 100 g sušených paradajok bez oleja
- sušenú bazalku
- mleté čierne korenie
- soľ
Mohlo by vás zaujať: Recept na niečo sladké? Bábovka vás vráti do detstva, upečte si ju ešte dnes!
Postup:
- Vajíčka vyšľaháme do peny a postupne zapracujeme múku, ktorú sme premiešali s kypriacim práškom.
- Pomaly prilejeme mlieko a olej. Všetko poriadne premiešame aby sa suché a tekuté suroviny spojili do hladkého cesta bez hrudiek.
- Syr nastrúhame, šunku a sušené paradajky nakrájame na pásiky, olivy na kolieska a opatrne primiešame do cesta. Ak chceme, aby bola bábovka farebnejšia, môžeme použiť zelené aj čierne olivy.
- Do cesta ešte pridáme bazalku, korenie a soľ podľa chuti.
- Formu vymažeme maslom, vysypeme múkou a vlejeme do nej cesto. Pečieme asi 40 minút na 180 °C.
Dobrú chuť!
Zdieľať na