Recept na dnes: Bábovka na slano? Obmenu obľúbenej dobroty si zamiluje celá rodina

Domáca bábovka

Bábovka na slano vás prekvapí svojou úžasnou chuťou (Zdroj: GettyImages)

Kto by nemal rád bábovku. Je rýchlo hotová, nadýchaná a sladká. Aspoň tá, ktorú zvyknete piecť pre deti na desiatu alebo ponúknuť susede ku káve. Taká bábovka môže byť ale vynikajúca aj na slano. Cesto je ľahké ako obláčik a ukrýva množstvo prekvapení v podobe obľúbených ingrediencií. Objavte novú chuť bábovky a vyskúšajte jednoduchý recept, inšpirovaný slnečným talianskom.

Budeme potrebovať:

  • 3 vajcia
  • 200 g hladkej múky
  • 1/2 kypriaceho prášku
  • 100 ml mlieka
  • 150 ml olivového oleja
  • 100 g mozzarelly
  • 50 g parmezánu
  • 80 g šunky
  • 100 g olív
  • 100 g sušených paradajok bez oleja
  • sušenú bazalku
  • mleté čierne korenie
  • soľ

Mohlo by vás zaujať: Recept na niečo sladké? Bábovka vás vráti do detstva, upečte si ju ešte dnes!


Postup:

  1. Vajíčka vyšľaháme do peny a postupne zapracujeme múku, ktorú sme premiešali s kypriacim práškom.
  2. Pomaly prilejeme mlieko a olej. Všetko poriadne premiešame aby sa suché a tekuté suroviny spojili do hladkého cesta bez hrudiek.
  3. Syr nastrúhame, šunku a sušené paradajky nakrájame na pásiky, olivy na kolieska a opatrne primiešame do cesta. Ak chceme, aby bola bábovka farebnejšia, môžeme použiť zelené aj čierne olivy.
  4. Do cesta ešte pridáme bazalku, korenie a soľ podľa chuti.
  5. Formu vymažeme maslom, vysypeme múkou a vlejeme do nej cesto. Pečieme asi 40 minút na 180 °C.

Dobrú chuť!


Objavte ešte viac zaujímavých článkov, receptov a videí!

Zdroj: Plnielanu.sk
Odporúčame