FOTORECEPT Pripravte si kuracie slimáky: Na šampiňónovo-pórovej omáčke sú skvelé

Kuracie slimáky na šampiňónovo-pórovej omáčke

plnielanu.sk

Poznáte to – zas treba variť a vám už dochádzajú nápady, čo pripraviť tentokrát. Mäso a omáčka je rýchla a obvyklá kombinácia, tak si ju skúsme trochu ozvláštniť a pripraviť ju tak, aby na tanieri bola oku lahodiaca dobrota a samozrejme vynikajúca na chuť.

Potrebujeme:

  • 500 g kuracích pŕs
  • 150 g šampiňónov
  • 200 g póru
  • 100 ml kuracieho vývaru
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • kari korenie, soľ
  • maslo, olej
  • trochu slaninky

Postup:

Mäso si nakrájame na dlhšie pásiky, osolíme, okoreníme a stočíme pásiky do špirálky, ktoré upevníme špáradlom.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Kuracie rezne bez vyprážania? Po týchto si budete prsty olizovať!


Slimáčiky upečieme na troche masla.
   
Mäso odložíme nabok. Do výpeku dáme pár kvapiek oleja a opražíme naň šampiňóny a 160 g póru. Osolíme.

Mohlo by vás zaujímať: Stravovacie návyky, ktoré vás spravia silným, svalnatým a namakaným!


Zeleninu podlejeme vývarom, chvíľu podusíme a nakoniec pridáme smotanu na šľahanie. Necháme ju prejsť varom.
   
Na slaninke opečieme zvyšok póru a podávame ako prílohu spolu so zemiakmi. 

Máte radi kuracinu? Aké špeciality si z nej pripravujete vy? Poraďte ostatným čitateľom v diskusii pod článkom.

Zdroj: plnielanu.sk, plnielanu.sk, plnielanu.sk

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close