Zatiaľ, čo gaštany sú v našej kuchyni dobre známe, gaštanová múka zostáva takpovediac raritou. Múka z gaštanov má pritom skvelé vlastnosti. Neobsahuje lepok, je ľahko stráviteľná a sladkým aj slaným receptom prepožičia nenapodobiteľnú chuť. Vyskúšajte nenáročný recept na zdravú maškrtu z gaštanovej múky a arašidového masla. Čerešnička na torte sa ukrýva vo vnútri.
Potrebujeme
- 1 zrelý banán
- 130 g arašidového masla
- 1 lyžicu datľového sirupu
- 130 g gaštanovej múky
- 70 g pšenových alebo iných vločiek bez lepku
- sušené hrozienka
- 60 g nugátu alebo čokolády
Postup
Banán nakrájame a roztlačíme vidličkou. Pridáme arašidové maslo a datľový sirup, prípadne iné zdravé sladidlo. Všetko poriadne vymiešame.
Arašidový základ spojíme s gaštanovou múkou, vločkami a hrozienkami. Vznikne tuhšie cesto.
Rukou odoberieme kúsok cesta, do stredu vtlačíme nugát a uzavrieme. My sme mali nugát s celými orechmi, ktoré krásne chrumkajú. Hrudky ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Keď minieme všetko cesto, plech dáme do vyhriatej rúry a pečieme 15 – 20 minút na 175 °C.
Zdieľať na
Zdieľaní