FOTORECEPT Famózna sladká bodka za obedom aj ku kávičke: Žiadna múka ani cukor, toto sa podarilo!

Gaštanové hrudky fotorecept

Gaštanové hrudky s arašidovým maslom sú zdravou maškrtou (Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

 

Zatiaľ, čo gaštany sú v našej kuchyni dobre známe, gaštanová múka zostáva takpovediac raritou. Múka z gaštanov má pritom skvelé vlastnosti. Neobsahuje lepok, je ľahko stráviteľná a sladkým aj slaným receptom prepožičia nenapodobiteľnú chuť. Vyskúšajte nenáročný recept na zdravú maškrtu z gaštanovej múky a arašidového masla. Čerešnička na torte sa ukrýva vo vnútri.

Potrebujeme

  • 1 zrelý banán
  • 130 g arašidového masla
  • 1 lyžicu datľového sirupu
  • 130 g gaštanovej múky
  • 70 g pšenových alebo iných vločiek bez lepku
  • sušené hrozienka
  • 60 g nugátu alebo čokolády

Postup

Gaštanové hrudky s arašidovým maslom, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

Banán nakrájame a roztlačíme vidličkou. Pridáme arašidové maslo a datľový sirup, prípadne iné zdravé sladidlo. Všetko poriadne vymiešame.

Gaštanové hrudky s arašidovým maslom, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

Arašidový základ spojíme s gaštanovou múkou, vločkami a hrozienkami. Vznikne tuhšie cesto.

Gaštanové hrudky s arašidovým maslom, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

Rukou odoberieme kúsok cesta, do stredu vtlačíme nugát a uzavrieme. My sme mali nugát s celými orechmi, ktoré krásne chrumkajú. Hrudky ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Gaštanové hrudky s arašidovým maslom, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

Keď minieme všetko cesto, plech dáme do vyhriatej rúry a pečieme 15 – 20 minút na 175 °C.

 Sledujte náš Facebook

Sledujte náš Instagram

Zdroj: Plnielanu.sk
Odporúčame