Čo budem dnes variť? Pýta sa určite každá z vás, keď sa blíži čas príchodu vašej rodiny. Nápady niekedy dochádzajú a času je málo. O chvíľu treba vyzdvihnúť deti zo školy, neskôr príde aj manžel, ktorý by sa určite potešil výdatnému jedlu. Urobiť chutný hermelín vám nezaberie veľa času a určite ním potešíte aj rodinu. Zeleninu, marinádu či dip môžete kombinovať podľa vašich chutí a tak stvoriť pre rodinu skvelý obed či večeru.
Potrebujeme (3 porcie):
- 3 ks hermelínu (encián, camembert)
- 6 ks malých šampiňónov
- olej
- obľúbené grilovacie korenie
- cesnak podľa chuti
- 1 biely jogurt
- kečup
- ľubovoľnú zeleninu
- soľ, korenie
Postup:
|
Šampiňóny si nakrájame na plátky. |
Mohlo by vás zaujať: Milovníci syrov, pozor! Pripravte si dobroty, ktoré sa vám rozplynú na jazyku |
|
|
V miske si pripravíme marinádu na hermelíny–v dostatočnom množstve oleja si rozmiešame korenie a pretlačené strúčiky cesnaku. Hermelíny v tejto marináde poriadne obalíme a necháme ich odpočívať 10 minút v chladničke (ak máte čas, tak aj dlhšie). |
|
Šampiňóny, ktoré sme si nakrájali, udusíme na marináde, ktorá nám ostala z hermelínu. Ak nám neostala, stačí ich jemne okoreniť a spraviť ich na troche oleja. |
Mohlo by vás zaujať: Nezabúdate pri varení na brusnice? Jedlo dochutia priam ideálne! |
|
|
Hermelín si opražíme z oboch strán na grilovacej tácke či teflónovej panvici. Že je hermelín hotový zistíme tak, že z neho začne trochu vytekať. |
|
Podávať môžeme so zeleninou a k nej spraviť dip, ktorý pozostáva z bieleho jogurtu, kečupu a trochu soli a korenia. Na hermelín dáme väčšiu polovicu šampiňónov a zvyšnú časť zmiešame s nakrájanou zeleninou. Dobrú chuť! |
Tip: Hermelín si nemusíme pripraviť iba na grile či panvici. Predpripravený ho môžeme zabaliť do alobalu a dáme piecť do rúry na 180°C cca 25 minút.
Na aký spôsob si hermelín najčastejšie pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom v diskusii pod článkom.