FOTORECEPT Jablkovo-orechové rolky: Rýchlovka s arómou jesene

Jablkovo-orechové rolky

plnielanu.sk

Máme tu ročné obdobie, v ktorom sú záhrady plné jabĺk. Či vaše jablone urodili zelené, žlté alebo červené jablká, sú plné vitamínov, ale aj chuti. Preto ich nenechajte vyjsť navnivoč a urobte z nich zaujímavé a výborné jedlá, ktoré ulahodia vášmu jazyku. Vyskúšať môžete naše rýchle jablkové rolky. Po upečení určite aj vás naladia na jeseň svojou vôňou a nezameniteľnou chuťou. Pokojne jablká zameňte za hrušky, poprípade si pripravte kombináciu oboch.

Potrebujeme:

  • 400 g lístkového cesta
  • 2 menšie jabĺčka
  • ½ šálky vlašských alebo pekanových orechov
  • 3 PL rozpusteného masla
  • 2 PL škorice
  • trstinový cukor podľa chuti
  • 1 vajíčko

Postup:

Dosku na ktorej budeme vaľkať cesto si pomúčime trochou múky.

Mohlo by vás zaujímať: Recepty z lístkového cesta: Skvelé chuťovky vykúzlite za pár minút


Vyvaľkáme cesto a nakrájame ho na trojuholníky.
   
Jednotlivé trojuholníky natierame zmesou pripravenou zo škorice, masla, nasekaných orechov a cukru. Trochu pripravenej zmesi si necháme na koniec.

Mohlo by vás zaujímať: Pomocník pri príprave večere: Oživte svoje menu rýchlovkami z lístkového cesta


Na najväčšie miesta trojuholníkov umiestnime jablká, ktoré nakrájame na slabé plátky.
   
Trojuholníky zatočíme od tej časti, kde sme pokladali plátky jabĺk.

Mohlo by vás zaujímať: Štýlové pohostenie pre každú návštevu: Kto by mu odolal?


Nakoniec rolky potrieme vajíčkom a posypeme zmesou, ktorá nám ostala. Dobrú chuť!

Aké dobroty si z lístkového cesta pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom v diskusii pod článkom.

Zdroj: plnielanu.sk, plnielanu.sk, plnielanu.sk
Odporúčame