FOTORECEPT Jablkový koláč: Klasika, ktorá poteší aj vaše srdce

Jablkový koláč

plnielanu.sk/Ľudmila

Jablká sú najtypickejším ovocím, ktoré rastie v našich končinách. Hoci sme si už zvykli na supermarkety plné exotických lákadiel, nemali by sme na jablká zanevrieť. Nie sú také štýlové ako mango, kivi či liči, no sú zdravé, lahodné a šťavnaté. Dajte im šancu a upečte si tento skvelý jablkový koláč, ktorý rozvonia váš domov.

Potrebujeme:

  • 2 hrnčeky polohrubej múky
  • 1 hrnček krystálového cukru
  • 250 g palmarínu
  • 1 kypriaci prášok do pečiva
  • 1 vajce
  • 4 jablká
  • škoricu
  • cukor

Mohlo by vás zaujať: Najrýchlejšie koláče: Neukroja veľa z času, ale pochutnáte si na nich!


Postup:

Do väčšej misy preosejeme múku, pridáme cukor, zmäknutý palmarín, vajíčko a kypriaci prášok do pečiva.

   

Dôkladne miesime, kým nevypracujeme cesto.


Mohlo by vás zaujať: Na chutný koláč nepotrebujete vajíčka: Presvedčia vás tieto recepty


Hotové cesto rozdelíme na dve rovnaké časti. Polovicu cesta zabalíme do fólie a odložíme do chladničky, kým nezmrzne.

   

Druhú polovicu rozvaľkáme na plech. Netreba ho natrieť tukom ani vystlať papierom na pečenie. Palmarín v ceste postačí.


Mohlo by vás zaujať: Jablkové koláče má rád asi každý: Ochutnáte závin alebo jablkovú klasiku?


Medzitým si očistíme a nastrúhame jablká. Pokojne môžete zvoliť kyslejší druh, pretože sa v tejto fáze dajú dochutiť cukrom a škoricou. My sme použili čajovú lyžičku mletej škorice a jednu polievkovú lyžicu cukru. Samozrejme, množstvo zostáva na vašom uvážení.

   

Ochutené jablká dôkladne premiešame, vyžmýkame a rozložíme na rozvaľkané cesto.


Mohlo by vás zaujať: Maškrtenie bez výčitiek: Upečte si tieto dve dobroty aj bez cukru!


Z mrazničky vyberieme druhú polovicu cesta. Nastrúhame ju navrch jabĺk a koláč pečieme na 180 stupňoch približne 15 až 20 minút, kým nie zlatistý.

   

Dobrú chuť!


Pripravujete si z jabĺk doma nejaké chutné zákusky? Napíšte recepty na ne ostatným čitateľom v diskusii.

Zdroj: plnielanu.sk/Ľudmila, plnielanu.sk/Ľudmila, Ľudmila

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close