FOTORECEPT Jemný kurací perkelt: Takto tradičné jedlo pripravujeme my, budete si oblizovať prsty!

Kurací perkelt recept

Takto pripravujeme kurací perkelt v našej rodine (Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Perkelt patrí k stáliciam slovenskej kuchyne. Napriek tomu sa z regiónu na región alebo z rodiny na rodinu líši svojou prípravou. Pozrite sa, ako perkelt pripravujeme v našej rodine my.

Potrebujeme

  • 2 PL bravčovej masti
  • 5 ks kuracích kĺbikov
  • 2 žlté cibule
  • 1 ks mletej červenej papriky
  • 2 tekuté kuracie vývary
  • 1 smotana
  • 1 PL
  • petržlenová vňať
  • cestoviny podľa chuti
  • soľ
  • voda

Postup

Vo veľkom hrnci si roztopíme bravčovú masť, na ktorej potom zľahka opražíme na drobno nakrájanú cibuľu.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Pridáme umyté kuracie kĺbiky, ktoré poopekáme z každej strany. Po chvíli ich zasypeme červenou mletou paprikou.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Mäso zalejeme vodou a pridáme kuracie bujóny. Nezabudneme pridať soľ, pomiešať a uberieme z intenzity sporáka. Hrniec prikryjeme polievkou.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Keď je mäso uvarené, tak ho vyberieme z hrnca. Do šťavy pridáme smotanu, škrob a rozmixujeme do hladka.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Podávame s uvarenými cestovinami, obratým mäsom a dozdobené petržlenovou vňaťou.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Sledujte náš Facebook

Zdroj: plnielanu.sk/MZ
Odporúčame