Perkelt patrí k stáliciam slovenskej kuchyne. Napriek tomu sa z regiónu na región alebo z rodiny na rodinu líši svojou prípravou. Pozrite sa, ako perkelt pripravujeme v našej rodine my.
Potrebujeme
- 2 PL bravčovej masti
- 5 ks kuracích kĺbikov
- 2 žlté cibule
- 1 ks mletej červenej papriky
- 2 tekuté kuracie vývary
- 1 smotana
- 1 PL
- petržlenová vňať
- cestoviny podľa chuti
- soľ
- voda
Postup
Vo veľkom hrnci si roztopíme bravčovú masť, na ktorej potom zľahka opražíme na drobno nakrájanú cibuľu.

Pridáme umyté kuracie kĺbiky, ktoré poopekáme z každej strany. Po chvíli ich zasypeme červenou mletou paprikou.

Mäso zalejeme vodou a pridáme kuracie bujóny. Nezabudneme pridať soľ, pomiešať a uberieme z intenzity sporáka. Hrniec prikryjeme polievkou.

Keď je mäso uvarené, tak ho vyberieme z hrnca. Do šťavy pridáme smotanu, škrob a rozmixujeme do hladka.

Podávame s uvarenými cestovinami, obratým mäsom a dozdobené petržlenovou vňaťou.

Zdieľať na